Sykehusinnkjøp med innovativ hasteanskaffelse for hjelp mot corona

Anbud365: Sykehusinnkjøp med innovativ hasteanskaffelse for hjelp mot coronaLars-Johan Frøyland, direktør for forretningsutvikling i Sykehusinnkjøp, inviterer leverandører av åndedrettsvern til innovativ anskaffelse (foto: Kjetil Alsvik).

Skriv ut artikkelen

Sykehusinnkjøp er i ferd med å gjennomføre en innovativ hasteanskaffelse av åndedrettsvern. Industrien inviteres til å delta: Hvis din virksomhet kan bidra til en slik produksjon, ønsker vi kontakt med dere, skriver Sykehusinnkjøp på sine nettsider. De ber om uforpliktende svar innen – imorgen – onsdag 22.april kl. 12:00, som er fristen for å melde seg til prekvalifiseringen i konkurransen. Avtalerammen er anslått til 2,5 mill.

Sykehusinnkjøp HF jobber med anskaffelser for å dekke behovet helsevesenet har for smittevernutstyr i forbindelse med covid-19-pandemien. Fremover vil det være et spesielt behov for å bedre leveransene av åndedrettsvern. Norske produsenter bidrar allerede med produksjon av visir, smittevernfrakker og desinfiseringsvæske. Nå håper Sykehusinnkjøp også på bistand fra det norske markedet for å få i gang produksjon av åndedrettsvern.

Et fåtall aktører har kontaktet Sykehusinnkjøp om produksjon av åndedrettsvern gjennom allerede etablerte kanaler, i forbindelse med covid-19, fremgår det på nettsidene til Sykehusinnkjøp. Disse blir særlig invitert til å delta i denne prosessen.

Siva står for prekvalifisering

Siva vil bistå Sykehusinnkjøp med en industriell vurdering av mottatte innspill om mulig norsk produksjon av åndedrettsvern. De gjør også en prekvalifisering av leverandører som blir invitert til å delta i konkurransen.

Det er lagt opp til en innovativ anskaffelse, og her vil Nasjonalt program for leverandørutviklingsprogram bistå med gjennomføring.

Etter gjennomføring av den innovative anskaffelsesprosessen vil en eller flere tilbydere bli tildelt kontrakt. Kontrakten inngås av Helse Sør-Øst RHF på vegne av de fire regionale helseforetakene.

Avtaleramme 2,5 mill.

Leverandør(er) vil kunne forvente en avtale med foreløpig anslått ramme for norsk produksjon på 2,5 mill. enheter knyttet til pandemisituasjon og oppbygning av fremtidig beredskapslager. En nasjonal produksjon som bidrar til dette volumet, vil trygge beredskapen hvis situasjonen i verdensmarkedet skulle forverre seg ytterligere. I en normalsituasjon er behovet for åndedrettsvern dekket av ordinære innkjøpsavtaler.

Valgt(e) leverandør(er) vil raskt kunne få bistand fra henholdsvis Siva og/eller Nemko til å få skalert eller omlagt produksjon og sikre at produksjonen møter krav i relevante standarder og regelverk.

Bli den første til å kommentere på "Sykehusinnkjøp med innovativ hasteanskaffelse for hjelp mot corona"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.