Hvem får Anskaffelsesakademiets pris for beste masteroppgave – og mye, mye mer …

Anbud365: Hvem får Anskaffelsesakademiets pris for beste masteroppgave – og mye, mye mer …Primus motorer i Anskaffelsesakademiet Malin Arve og Geir Arne Svenning har lyktes i å sette sammen et viktig og aktuelt program for den årlige FoU-dagen som tar til i dag.

Skriv ut artikkelen

Når Anskaffelsesakademiet samler interesserte til sin årlige FoU-dag, er det en rekke høyaktuelle temaer på dagsordenen – i skjæringspunktet mellom forskning og anskaffelsespraksis. Ikke minst knytter det seg spenning til hvilke studenter som i år kaprer Anskaffelsesakademiets pris for beste masteroppgave.

Formålet med dagen – som arrangeres både fysisk og digitalt – er å vise frem hva akademia gjør av forskning og undervisning innen offentlige anskaffelser. Høgskolen i Molde (HiMolde) er vertsinstitusjon, Anskaffelsesakademiet arrangør.

En lang rekke sentrale temaer fra anskaffelses-verdenen står på programmet i tillegg til kåringen av årets masteroppgave fra Anskaffelsesakademiet – som fagdirektør Barbro Bottheim skal stå for. Hun har sitt daglige virke i Statens innkjøpssenter i DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring). Daglig leder Sigmund Aandstad fra Pipelife Norge skal på sin side gjøre opp status sett fra næringslivets side når det gjelder bærekraftige anskaffelser. Festtale eller realitet er overskriften på hans bidrag.

Kontraktsoppfølging, kollektivtrafikk …

Kontraktsoppfølging i offentlige anskaffelser – utfordringer og beste praksis skal førsteamanuensis Deodat Mwesiumo og masterstudent Mikael Worren, HiMolde, ta for seg. Fra samme institusjon kommer professor Lisa Hansson, og hun skal anlegge et bestillerperspektiv på innovasjon og anskaffet kollektivtrafikk.

På programmet står også stipendiat Hallgrim Fagervold fra Universitet i Bergen, som skal foredra om domstolskontroll av det innkjøpsfaglige skjønnet. Vi får høre om hvor viktig kunnskap og kompetanse er når det gjelder gjennomføring av offentlige anskaffelser fra førsteamanuensis Malin Arve, Norges Handelshøyskole (NHH). Hun er for øvrig også styreleder i Anskaffelsesakademiet.

Corona, kommune-innovasjon …

Ettersom vi fremdeles er i en pandemi, er det høyaktuelt å snakke om offentlige anskaffelser og corona. Det skal professor Luitzen de Boer, NHH, gjøre. Han skal også ta for seg FORAN-prosjektet (Forankre innovative offentlige anskaffelser i kommuner = FORAN) – og hva som gjøres der.

Førsteamanuensis Jan Ole Similä, Nord Universitet, spør om struktur følger strategi i norske offentlige virksomheter når det gjelder å oppnå bærekraftsmål gjennom offentlige anskaffelser. Det rikholdige programmet inneholder enda et bidrag fra Nord Universitet – Om innovasjon i offentlig sektor ved førsteamanuensis Petter Gullmark.

Anskaffelsesakademiet

Anskaffelsesakademiet er et samarbeid mellom Høgskolen i Molde, NTNU, Norges Handelshøyskole, Universitetene i Oslo (UiO) og Bergen (UiB), DFØ, NHO, KS, Virke, LO og Sykehusinnkjøp. Studietilbudet består av årsstudier.

Bli den første til å kommentere på "Hvem får Anskaffelsesakademiets pris for beste masteroppgave – og mye, mye mer …"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.