Nytt Difi-nettverk i gang – skal gi hjelp til å lykkes med digitale anskaffelser

Anbud365: Nytt Difi-nettverk i gang – skal gi hjelp til å lykkes med digitale anskaffelserStinn brakke da Difis nettverk for digitale anskaffelser hadde samling nylig. Seniorrådgiver Hege Strandhagen i Difi er godt fornøyd: - Tydelig at nettverket dekker et behov – jeg går ikke av veien for å kalle dette en suksess! (Foto: Siv Helén Egelund Gjerstad, Difi)

Skriv ut artikkelen

Difi har opprettet et nytt nettverk for digitale anskaffelser, som ett av sine tiltak for å nå målet om heldigitale anskaffelser innen utgangen av 2024. 7. november gikk første samling av stabelen. Her var deltakere fra statlig-, fylkeskommunal- og kommunal sektor samlet for å dele erfaringer om digitalisering av anskaffelser. Samlingen er den første i en rekke, og skal fungere som en åpen møteplass for de som er opptatt av å lykkes med digitale anskaffelser.

– En møteplass for nettverksbygging og erfaringsdeling om digitalisering har vært etterspurt av mange, forteller seniorrådgiver i Difi, Hege Strandhagen. Nå som vi er i gang, er tilbakemeldingene tydelige – dette er noe vi trenger på veien mot heldigitale anskaffelser!

Nettverket skal ha en praktisk tilnærming til digitalisering, og gi deltakerne bedre forutsetninger for å få til god implementering og bruk av digitale verktøy. Den første samlingen hadde fokus på digitalisering i konkurransegjennomføring (KGV)- og kontraktsoppfølgingsfasen (KAV).

God tid for diskusjon

Strandhagen understreker at et viktig premiss for samlingen var god tid for deltakerne til å diskutere seg imellom, og rom for å dele både utfordringer og suksesshistorier. I tillegg var det engasjerte innledere som delte sine erfaringer med anskaffelser og bruk av digitale verktøy i plenum. Deltagerne satt i grupper hele dagen og hadde diskusjoner etter hvert tema. – Dette ble veldig godt mottatt og vil bli videreført ii fremtidige samlinger. Nettverket er først og fremst en arena for virksomhetene for å lære av hverandre, poengterer hun.

Difi tar med seg mange gode innspill fra samlingen. Blant innspillene noterer vi oss spesielt ønsket om strukturerte gruppediskusjoner, tilstrekkelig tid til å gå i dybden på enkelttemaer, og nytten av å høre på konkrete erfaringer fra de som er «best i klassen». – Vi bruker tilbakemeldingene når vi jobber med utformingen av de neste samlingene i nettverket, fremholder hun.

Nettverket på tur?

Difi oppfordrer alle som er interessert i å lykkes med digitalisering av anskaffelser å følge med på nettverkets aktiviteter fremover – uansett modenhet og ambisjonsnivå. – Vi er opptatt av å forme nettverket etter behov og ønsker fra de som vil delta, så gi oss gjerne innspill, presiserer seniorrådgiver Strandhagen, og forteller at Difi planlegger også å ta nettverket for digitale anskaffelser ut til andre deler av landet. Hvor og når er ikke landet, men vi planlegger i disse dager og regner med å ha de første datoer og steder klart før jul. Men: Følg med på anskaffelser.no for informasjon. Neste samling er for øvrig tirsdag 28. januar 2020 i Oslo.

Presentasjoner fra samlingen 7. november kan du finne her: https://www.difi.no/arrangement/2019-11-07/nettverk-digitale-anskaffelser-hvordan-lykkes-med-digitalisering-av-anskaffelser.

Bli den første til å kommentere på "Nytt Difi-nettverk i gang – skal gi hjelp til å lykkes med digitale anskaffelser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.