Prosjekt skal gi bedre oversikt over og bruk av data om offentlige anskaffelser

Anbud 365: Prosjekt skal gi bedre oversikt over og bruk av data om offentlige anskaffelserSiden 2016 har i alt 72 prosjekter fått tildelt til sammen 754 millioner kroner gjennom medfinansieringsordningen, sier distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland. I denne runden er også offentlige anskaffelser med i ordningens finansieringsløsning (foto: Martin B. Andersson/BLD).

Skriv ut artikkelen

Det skal lages løsninger som gir bedre oversikt over og bruk av data om offentlige anskaffelser. Det er et av innslagene i et prosjekt som Direktoratet for forvalting og økonomistyring (DFØ) har ansvaret for. Nå har de fått forhåndstilsagn om pengestøtte til
prosjektet.


Det er ni digitaliseringsprosjekter som nå har fått forhåndstilsagn om til sammen 109,5 millioner kroner fra den såkalte medfinansieringsordningen. Den går ut på at samfunnsøkonomisk lønnsomme digitaliseringstiltak få dekket deler av prosjektkostnaden.

DFØ er blant de som har fått tilsagn om denne typen støtte. I prosjektet skal det lages løsninger som gir bedre oversikt over og bruk av data om offentlige anskaffelser. En intern datakatalog over datasett skal utvikles – med kontinuerlig oppdatering, autentisering, visualisering og klargjøring for analyseformål, heter det. Beskrivelse av datasett vil bli lagt i Felles datakatalog, og det skal legges til rette for deling av aktuelle åpne datasett. Kunnskap om offentlige innkjøp trengs både som grunnlag for overordet politikkutforming og for å se til at politiske mål blir nådd. Det er viktig at befolkningen har tillit til at offentlige midler blir brukt effektivt.

Netto milliard-verdier

Siden 2016 har i alt 72 prosjekter fått tildelt til sammen 754 millioner kroner gjennom medfinansieringsordningen. Samlet netto nåverdi for prosjektene er anslått til vel 26,2 milliarder kroner over 10 år, og innsparingspotensialet i offentlig sektor er beregnet til i overkant av 1 milliard kroner per år, sier distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland i en kommentar til forhåndstilsagnene som er gitt ved denne korsveien.

Retningslinjene for medfinansieringsordningen ble endret i fjor, slik at det blir lagt større vekt på om prosjektene støtter opp under regjeringens og KS sin digitaliseringsstrategi: «Én digital offentlig sektor: Digitaliseringsstrategi for offentlig sektor 2019-2025». Konkret betyr dette bl.a. at strategisk prioriterte fellesløsninger (infrastruktur, plattformer m.m.) og tverrgående tiltak (sammenhengende tjenester) skal ha et fortrinn.

Medfinansieringsordningen i år er med på å finansiere prosjekter som til sammen har en netto nåverdi på 3,4 milliarder kroner over 10 år.

Bli den første til å kommentere på "Prosjekt skal gi bedre oversikt over og bruk av data om offentlige anskaffelser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.