Skotsk kontrakt kjent uten virkning

Anbud365: Skotsk kontrakt kjent uten virkningSaken gjaldt en rammeavtale for service av gatelys i regi av en lokal myndighet.

Skriv ut artikkelen

Selskapene hadde navn som kunne likne hverandre og de hørte hjemme i samme selskapsgruppe. Bare ett av de to var imidlertid på en skotsk rammeavtale, og det ble rettssak da den andre likevel fikk oppdrag på avtalen. Administrativ feil var det ikke, mente retten og kjente kontrakten «uten virkning».

Det var i slutten av 2015 at en domstol i Skottland konkluderte med å kjenne en kontrakt uten virkning. Denne sanksjonen ble først tilgjengelig med EUs håndhevingsdirektiv fra 2009. I så vel Skottland som Norge ble dette innlemmet i nasjonal rett i 2012.

Saken gjaldt en rammeavtale for service av gatelys i regi av en lokal myndighet.  Kontrakten ble, etter en minikonkurranse, tildelt selskapet Amey Public Services LLP. Det viste seg imidlertid at dette selskapet ikke var på avtalen, og det avstedkom en stevning.

På avtalen var derimot Amey OW Limited. LLP–selskapet var en joint venture mellom OW–selskapet og en tredjepart. Saksøkeren mente dermed at kontraktstildelingen var en ulovlig direkteanskaffelse.

Oppdragsgiveren forsvarte seg med at dette bare var en administrativ feil, og at det hele kunne rettes opp i alle enkelthet. Det trodde imidlertid ikke domstolen noe på. Ut fra tilgjengelig dokumentasjon og vitneprov ble konklusjonen var at intensjonen fra oppdragsgiverens side var å tildele kontrakten til LLP–selskapet.

 

Bli den første til å kommentere på "Skotsk kontrakt kjent uten virkning"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.