Dynamisk innkjøpsordning: Ikke alle bryr seg om at muntlig er forbudt

Anbud365: Dynamisk innkjøpsordning: Ikke alle bryr seg om at muntlig er forbudtDynamisk innkjøpsordning (DPS/DIO er en fullt ut elektronisk prosess og all kommunikasjon mellom oppdragsgiver og leverandører skal skje skriftlig ved bruk av elektroniske kommunikasjonsmidler, heter det fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ).

Skriv ut artikkelen

Dynamisk innkjøpsordning (DIO/DPS) er en helelektronisk prosess. Muntlig samtale underveis skal ikke skje, om regelverket skal følges. En sjekk Anbud365 har gjort på Doffin i det siste, viser imidlertid at den rekke – til dels store – offentlige virksomheter bryter reglene på dette punkt. De varsler muntlig samtale, innkaller til slik etc. underveis i prosessen, gjerne som et grunnlag for evalueringen.

Anbud365 har samlet eksempler på brudd på regelverket (Foa § 26-4 (3)) når det gjelder bruk av DIO (eller DPS, om man vil) i kunngjøringer på Doffin. Alle eksemplene er hentet fra perioden 30. september i år frem til nå. Som det fremgår, er ikke DIO en helelektronisk prosess for alle:

 • «På bakgrunn av den innledende evalueringen kan de best egnede kandidatene bli innkalt til intervju for å verifisere dokumentert kompetanse og ….
  … Med bakgrunn i intervjuet og ev. referansesjekk vil kvalitetsvurderingen bli oppdatert, og det foretas for disse kandidatene en sluttevaluering, hvor også prisene blir evaluert»
 • «Som et ledd i evalueringen kan xxxxx velge å innkalle et utvalg av konsulentene med best oppfyllelse av tildelingskriteriene til digitale intervju for å …»
 • «De(n) tilbudte personen(e) må påregne å møte til samtale før endelig beslutning tas»
 • «Dersom yyyy finner det hensiktsmessig, vil egnede kandidatene bli kalt inn til samtale …
  … Samtalen gjennomføres for å kvalitetsikre de initielle evalueringer vi gjør. Denne kvalitetsikringen kan også bli supplert med referansesjekk».
 • «Det kan bli aktuelt å kontakte referanser, samt intervjue tilbudt konsulent for å verifisere opplysningene i tilbudet …
  … En eventuell referansejekk/intervju vil være en del av evakueringen under tildelingskriteriet «Kvalitet»»

Ikke anledning til muntlig kommunikasjon

Dynamisk innkjøpsordning (DPS) også kalt DIO er en fullt ut elektronisk prosess fra oppdragsgiver etablerer ordningen til avtale med leverandøren, heter det fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ), og: Det betyr at all kommunikasjon mellom oppdragsgiver og leverandører skal skje skriftlig ved bruk av elektroniske kommunikasjonsmidler. Det er ikke anledning til muntlig kommunikasjon og det er heller ikke anledning til å forhandle.

Bli den første til å kommentere på "Dynamisk innkjøpsordning: Ikke alle bryr seg om at muntlig er forbudt"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.