En hel dag tettpakket med faglig oppdatering om heldigitaliserte anskaffelser

Anbud365: En hel dag tettpakket med faglig oppdatering om heldigitaliserte anskaffelser«Heldigitale anskaffelser – vi er i gang!» er vignetten for årets utgave av EHF-konferansen i regi av Difi. På bildet Difis programdirektør for heldigitale anskaffelser, Gunnar Wessel Thomassen.

Skriv ut artikkelen

For en lang rekke offentlige innkjøpere – og leverandører av ulikt slag – blir det i år først påske, så rett til en konferanse der det er heldigitaliserte anskaffelsesprosesser som gjelder. Årets EHF-konferanse er et oppkomme av mulig kompetansepåfyll, et viktig bidrag nå når marsjordren fra myndighetene er digitalisering. En spesiell mulighet på konferansen denne gangen ligger i å benytte seg av den såkalte samarbeidslounge. 28 småbord er etablert og bemannet, og der kan konferansedeltakerne spørre og diskutere den fagekspertisen de treffer ved bordene.

EHF-konferansen foregår i Oslo 24. april – rett over påske, og fremstår som en Sareptas krukke for dem som interesserer seg for heldigitale anskaffelser. Og innenfor offentlige anskaffelser er fremtiden digital – det er allerede en rekke bestemmelser som bestemmer retningen. Så – denne fremtiden er egentlig i dag:

«Heldigitale anskaffelser – vi er i gang» er konferansens vignett. På foredragssiden er det riktignok innlagt en slags tjuvstart: En halv time før det ønskes velkommen, er det tilbud primært til nybegynnere innen digitaliseringen. Her får de en kort innføring i hva EHF- standardisering er og hvordan den elektroniske samhandlingen fungerer.

Konferansens nyskaping

Selve nyskapingen på konferansen er etableringen av en såkalt samarbeidslounge i lokalene – nærmere to timer på ettermiddagen. Difi har her satt opp 28 bord hvor 8-10 deltakere pr. bord kan diskutere innenfor temaene. I tillegg til å møte representanter for Difi ved mange av bordene, er det også eksterne som stiller opp: Skatteetaten, Fredrikstad kommune, Visma, Bergen kommune, Equinor, Mercell Norge, Amesto, Ignite procurement, Basware, EU-Supply, Aksess Innkjøp, Aksesspunkt Norge, Buypass og BTV Innkjøp (innkjøps-samarbeidet Buskerud, Telemark og Vestfold).

Her kan du velge et bord – eller flere, om behov, og komme tett innpå kompetansen innenfor en hel rekke temaer, f.eks. eBevis, eSignering, markedsplass for skytjenester, digital kontraktsforvaltning, hva er dynamisk innkjøpsordning, forenkling av konkurransegjennomføring og mye, mye mer. Ta en kikk her, og få oversikten!

Også foredrag

Men det skal også spres informasjon i form av foredrag i plenumsdelen. Equinor og Aker BP skal fortelle om hvorfor de satser på EHF/PEPPOL (Pan-European Public Procurement Online). Seksjonssjef i Difi, André Hoddevik, skal bidra med orientering om utbredelsen av PEPPOL, som er et rammeverk for samhandling. Hoddevik er også fersk gjenvalgt generalsekretær i OpenPEPPOL, en organisasjon som har som oppgave å vedlikeholde og utvikle rammeverket.

Tilgang på fakta er en forutsetning for heldigitale anskaffelser – det er tittelen på et annet foredrag. Hvordan planlegger Difi å samle transaksjoner fra anskaffelsesprosessen? Hvordan skal disse dataene gi deg bedre anskaffelser, spør Paul Killie fra Difi. Og hvordan innsamlede data benyttes til statistikk og benchmarking er tema for seniorrådgiver Jostein Engen, også han i Difi.

Innovasjon og dynamisk innkjøpsordning

Det blir foredrag om innovative anskaffelser, om dynamisk innkjøpsordning og om hvordan vi mennesker reagerer på endringer. Digital kompetanse – bli digitaliseringsagent i egen organisasjon, er overskriften på ett av foredragene, på samme måte som «eBevis – tilgang til dokumentasjonsbevis» er det.

Bli den første til å kommentere på "En hel dag tettpakket med faglig oppdatering om heldigitaliserte anskaffelser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.