Fjerde mest leste på Anbud365 hittil i år – fikk du med deg denne?

Anbud365: Fjerde mest leste på Anbud365 hittil i år - fikk du med deg denne?Næringsminister Jan Christian Vestre

Skriv ut artikkelen

Noen Anbud365-lesere følger oss også gjennom påskens alle helligdager, mens noen er innom en gang iblant. I stedet for å la samme artikkel ligge på topp fra onsdagen før til og med tirsdagen etter, skaper vi i år litt spenning – en god artikkel-repetisjon hver av dagene. Og ikke bare det – det dreier seg om de fem mest leste hittil i år. Vi teller ned fra den femte meste leste – publisert skjærtorsdag, til den som topper listen, blir publisert 2. påskedag. Så kikk innom hver dag i påsken for å se hvilke fem – og rekkefølgen dem imellom, som Anbud365s lesere har satt mest pris på så langt i 2024! God påske!


Nr. 4 på listen – publisert 22.februar – er:

Høring: 80% vil droppe Vestres 30% vekting av miljø -/klimakrav

En rask sjekk Anbud365 har foretatt, viser at over 80% av høringssvarene til delutredning nr. 1 fra Anskaffelsesutvalget vraker kravet om 30% miljø/-klimavekting. De samler seg om utvalgets forslag om å ta utgangspunkt i ytelsen man skal kjøpe i stedet. Blant de som er med i de 80% og vraker næringsministeren Jan Chr. Vestres «30%-vekting» finner vi bl.a. Regjeringens anskaffelseseksperter i DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring), LO, KS og Statens vegvesen. NHO i Anskaffelsesutvalget var med på å vrake «30% i utvalget», fikk bare delvis gehør hos sine egne.

Ved årsskiftet innførte regjeringen en forskriftsendring med krav om at klima- og miljøkrav skal vektes minimum 30% som hovedregel i offentlige anskaffelser …

Les hele artikkelen her – om du ikke har lest den før, eller gjerne vil dra gjennom den en gang til.

Bli den første til å kommentere på "Fjerde mest leste på Anbud365 hittil i år – fikk du med deg denne?"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.