Innkjøpsforum for forsyningssektoren: Anskaffelser i urolige tider – tema for samling 11. mars

Anbud365: Innkjøpsforum for forsyningsektoren: Anskaffelser i urolige tider – tema for samling 11. marsPå Innkjøpsforum for forsyningssektoren 11. mars møter du bl.a. samfunnsøkonom Petter Krogh Nilsen fra Menon Economics. Han tar for seg trendene i markedet, med hensyn til konkurser og valutaforbehold. Primus motor i innkjøpsforumet, advokat Wenche Sædal i Thommessen, er også denne gangen blant bidragsyterne på samlingen.

Skriv ut artikkelen

Bortsett fra forsvarssektoren, er det få andre som til de grader er berørt av dagens urolige tider enn de som står for anskaffelser innen forsyningssektoren. Derfor er anskaffelser i urolige tider tema for årets første samling i Innkjøpsforum for forsyningssektoren. Innkjøpsforumet er et samarbeid mellom advokatfirmaet Thommessen og Anbud365.

Her kan du melde deg på.

Samlingen foregår i House of Oslo i Ruseløkkveien 34 i Oslo, og varer fra kl. 09.30 til 15.00 mandag 11. mars.

Det er begrenset antall plasser og førstemann til mølla-prinsippet gjelder.

I år arrangerer vi to samlinger i forumet.Det blir en samling til høsten også, men i motsetning til i fjor binder man seg i år ikke til å delta på begge samlingene ved påmelding.

Ettårs-jubileum

Det er i disse dager temmelig nøyaktig ett år siden Anbud365 og Thommessen lanserte sitt samarbeid om et innkjøpsforum for forsyningssektoren. Tanken var å skape en felles møteplass for innkjøpere i forsyningssektoren, eksempelvis strømnettselskap og fjernvarmeselskap. Formålet med forumet er kunnskapsdeling, faglig diskusjon og nettverksbygging.

Anbud365 har opp gjennom årene fått flere henvendelser fra forsyningssektoren om å etablere et kompetansetilbud spesielt rettet mot denne sektoren. Da Thommessen lanserte ideen om et innkjøpsforum for forsyningssektoren, fikk vi endelig noe å tilby.

Anskaffelser i urolige tider

Tre godt besøkte samlinger ble gjennomført i fjor, med interessante diskusjoner og foredragsholdere. Nå er vi i gang igjen!

Tema for årets første samling er anskaffelser i urolige tider, med fokus på utfordringer i leverandørmarkedet, samt hvordan man bør gjennomføre evaluering for å redusere sannsynligheten for klager. Under samlingen tilrettelegger vi for at deltakerne kan diskutere temaer basert på oppgaver som blir sendt ut i forkant.

Program:

09.30 – 10.00
Fay Birgithe Wiese, Thommessen

Registering og enkel servering

10.00 – 10.15
Wenche Sædal, Thommessen /Lennart Hovland, Anbud365

Vi ønsker velkommen og introduserer temaet “anskaffelser i urolige tider”

10.15 – 11.30
Petter Krogh Nilsen, Menon Economics / Åse Rieber-Mohn, Thommessen / Øyvind Dehli, Thommessen
Konkurser og betalingsvanskeligheter i offentlige kontrakter 

Advokat Åse Rieber-Mohn og Øyvind Dehli fra Thommessen snakker om hvordan man som oppdragsgiver håndterer konkurs eller økonomiske vanskeligheter i leverandørkjeden i lys av anskaffelsesregelverket.  Petter Krogh Nilsen fra Menon Economics snakker om trendene i markedet med hensyn til konkurser, og valutaforbehold.

11.30 – 12.30
Lunsj

12.30 – 13.15
Wenche Sædal, Thommessen / Nora Lovén, Thommessen
Tilbudsevaluering

Tilbudsevaluering er et omfattende og komplekst tema som ofte danner grunnlag for tvister i både KOFA og domstolene. Spesielt i økonomiske nedgangstider, når det blir større kamp om kontraktene og klageintensiteten øker. I dette foredraget vil Wenche og Nora snakke om hvordan man gjennomfører en god evaluering som reduserer risikoen for klage og omgjøring, utvalgte evalueringsmodeller, hva som kan vektlegges i evalueringen, hvordan man bør dokumentere evalueringen og hvilke krav som stilles til oppdragsgivers begrunnelse.

13.15 – 13.45
Petter Krogh Nilsen,  Menon Economics
Evalueringsmodeller

Petter Krogh Nilsen, samfunnsøkonom i Menon Economics, snakker blant annet om valg av evalueringsmodell, fordeler og utfordringer ved utvalgte evalueringsmodeller, og hvorfor oppdragsgiver bør ha et bevisst forhold til prisen av kvalitetspoengene.

13.45 – 14.40
Diskusjon og gjennomgang i plenum / toalettpause / snacks

14.40 – 15.00
Jeanette Vassbakk, Forsvarets logistikkorganisasjon
Erfaringsutveksling

Jeanette Vassbakk arbeider i Forsvarets logistikkorganisasjon, Strategiske anskaffelser (FLO SA), som inngår rammeavtaler, kontrakter og forvalter militære forsyningsavtaler på vegne av Forsvaret og forsvarssektoren. Hun kommer for å dele nyttige erfaringer fra ulike evalueringsprosesser.

Bli den første til å kommentere på "Innkjøpsforum for forsyningssektoren: Anskaffelser i urolige tider – tema for samling 11. mars"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.