Nå er veiledningstekstene til anskaffelsesforskriften samlet i ett dokument

Anbud365: Nå er veiledningstekstene til anskaffelsesforskriften samlet i ett dokumentNæringsminister Monica Mæland og hennes stab har nå samlet alle veiledningstekstene til den nye anskaffelsesforskriften i ett dokument.

Skriv ut artikkelen

Samtlige veiledningstekster til det nye anskaffelsesregelverket som hittil er utviklet, er nå samlet i ett dokument. Veiledningen kan du finne på nettsidene til Nærings- og handelsdepartementet. Det gjenstår fortsatt noen veiledningstekster, men de vil bli inkludert i dokumentet etter hvert. Veiledningen legges bare ut elektronisk, og gjelder i all hovedsak reglene i forskrift om offentlige anskaffelser.

Nærings- og fiskeridepartementet har siden det nye anskaffelsesregelverket trådte i kraft 1. januar 2017 fortløpende lagt ut veiledningstekster til de nye anskaffelsesreglene på departementets nettsider. Disse veiledningstekstene, i tillegg til noen nye, er nå samlet i en helthetlig veiledning til reglene om offentlige anskaffelser.

Veiledningen gjelder i all hovedsak reglene i forskrift om offentlige anskaffelser. Den inneholder også omtale av de grunnleggende prinsippene i anskaffelsesloven § 4 og håndhevelsesreglene. Departementet planlegger å utarbeide egne veiledninger til forskrift om innkjøpsregler i forsyningssektorene og forskrift om konsesjonskontrakter.

Bare elektronisk

Veiledningen legges bare ut elektronisk på departementets nettsider. Bakgrunnen for dette er, ifølge departementet, å legge til rette for at veiledningen kan endres, suppleres og utfylles fortløpende ved behov. På denne måten kan departementet sørge for at veiledningen oppdateres i forbindelse med nye lov- og forskriftsbestemmelser, ny rettspraksis fra EU-domstolen og norske domstoler, ny KOFA-praksis mv.

Det er en omfattende veiledning, og det er gitt veiledning til de fleste av reglene i anskaffelsesforskriften. Departementet planlegger imidlertid å utarbeide ytterligere veiledning til forskriften. Hvilke temaer dette gjelder, er angitt i veiledningen, og omfatter blant annet unntak fra anskaffelsesforskriften, blandede kontrakter og rammeavtaler. Disse veiledningstekstene vil bli lagt inn i veiledningen når de blir klare.

Kommentarer og innspill

Departementet mottar gjerne kommentarer og innspill til veiledningen. Innspillene kan sendes til departementet via eget tilbakemeldingsskjema med tilgang fra departementets nettside. Det gjøres oppmerksom på at e-postadressen ikke er beregnet på spørsmål og at henvendelser ikke vil bli besvart.

Tidligere versjoner av veiledningstekstene til det nye anskaffelsesregelverket er også å finne på departementets nettside (via lenken over). En oppdatert veiledning til det tidligere regelverket om offentlige anskaffelser er å finne samme sted. Denne veiledningen går blant annet inn i anskaffelsesprosedyrene, elektronisk kommunikasjon, rammeavtaler, universell utforming, muligheten til å stille etiske krav i tillegg til å behandle grundig temaer som konkurranse med forhandling og avvisning. Veiledningen ble sist oppdatert desember 2013.

Bli den første til å kommentere på "Nå er veiledningstekstene til anskaffelsesforskriften samlet i ett dokument"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.