Nye Doffin og eForms på lufta – gikk ikke helt knirkefritt, nei

Anbud365: En møteplass der oppdragsgivere kan finne interesserte tilbydere?For inneværende år er det brukervennlighet og søk som er i fokus når det gjelder utvikling av Doffin. - Vi skal straks i gang med en ny runde brukertesting her og oppfordrer i denne forbindelse leverandører som vil bidra til å forbedre søket om å ta kontakt. sier produkteier for Doffin, Charlotte Kolle i DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) til Anbud365.

Skriv ut artikkelen

Knirkefritt har det ikke gått, etableringen av nye Doffin og overføring av EUs nye skjemaer (eForms) til norsk språkdrakt og egnet til hva det hele dreier seg om: En helt ny måte å kunngjøre på, datadreven kunngjøring, med datafangst som et sentralt element. Vi skulle gjerne hatt et par måneder til på oss, var hjertesukket som kom på Anskaffelseskonferansen i går fra to av DFØ-medarbeiderne som er sentrale i ny-etableringen. I 2024 skal skjemaer for under terskelverdi-kunngjøringer komme.

Årets utgave av Anskaffelseskonferansen i regi av DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) samlet et sted mellom 900 og 1000 – de fleste (ca. 600) til stede i salen, resten foran en eller annen skjerm. Dermed er dette en av de aller mest attraktive utgavene av konferansen, helt på høyden med jubileums-konferansen deres for noen år siden.

Doffin og eForms

Denne gangen er det imidlertid svært mye som skjer på anskaffelsesfronten, sentrale endringer med konsekvenser helt ned i den praktiske innkjøpshverdagen – innføring av Norgesmodellen i kampen mot useriøse i markedet, skjerpede klima- og miljøkrav, kontraktsoppfølging og nye Doffin med tilhørende eForms. Alt fikk sin tid på konferansen. Dag Strømsnes, divisjonsdirektør utlånt noen måneder til en topposisjon i OECD der anskaffelser hører hjemme, rapporterte fra hva som skjer utenfor vår egen stuedør. Som det ble understreket i programposten om eForms og Doffin, hva som skjer her hjemme på anskaffelsesfronten, viser ofte at vi er en del av Europa.

Datadrevent

Nye Doffin er lansert, og den kom til på grunn av EUs innføring av de nye kunngjøringsskjemaene, eForms. Disse må vi også legge til grunn, og første generasjons skjemaer er ute til bruk. Fagleder Charlotte Kolle og virksomhetsarkitekt Rune Kjørlaug – begge DFØ, kunne på Anskaffelseskonferansen fortelle at de nye skjemaene inngår i en digital transformasjon. Det sikter mot en helt annen måte å kunngjøre på, man tenker seg datadrevne kunngjøringer, der datafangst står sentralt. I større grad skal man kunne rapportere på hva som oppnås.

Ikke knirkefritt

Drøyt 20 eksterne og interne personer fra ulike fagområder har deltatt i oppbyggingen av nye Doffin, som 100% er deres produksjon. Det er første versjon som er ute nå, og det hele har ikke gått aldeles knirkefritt ble det opplyst. Trolig var da de nye kunngjøringsskjemaene lengst fremme i tankene. Mye er imidlertid allerede rettet opp. Et spesielt poeng er det at siden Norge ikke er EU-medlem, er ikke norsk et EU-språk. Derfor var ikke eForms i norsk språkdrakt, det måtte man selv sørge for.

Flere skjemaer neste år

Vi skulle gjerne hatt en måned eller to på arbeidet, lød hjertesukket, samtidig som det ble opplyst at EU-skjemaene for under terskelverdiene først dukker opp til neste år.

DFØ opererer fortsatt Doffin Classic slik at pågående kunngjøringer kan endres og tildeles/avlyses i skjemaene de er påstartet for at oppdragsgivere skal slippe å fylle ut alt på nytt i de nye skjemaene. – Vi konverterer imidlertid alt fortløpende slik at vi har alle kunngjøringer på en plattform for å gjøre det enklere for brukerne, forteller Charlotte Kolle. Mange europeiske land har to plattformer – en for kunngjøringer som ble kunngjort før overgangen til eForms og en for kunngjøringer i eForms – som betyr at leverandørene må forholde seg til to forskjellige plattformer, begge (inntil videre) med aktive kunngjøringer. De har altså ikke tatt merarbeidet med å konvertere fra den ene plattformen til den andre plattformen for å bare ha en plattform til brukerne som vi har.  

Bli den første til å kommentere på "Nye Doffin og eForms på lufta – gikk ikke helt knirkefritt, nei"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.