Nytt, gratis Anbud365-webinar: Når gir feil plikt til avlysning?

Anbud365: Nytt, gratis Anbud365-webinar Når gir feil plikt til avlysning

Skriv ut artikkelen

Anbud365 forfølger suksessen med gratis frokost-webinar: Nå inviterer vi deg til webinar med anskaffelsesekspertene hos Wikborg Rein Advokatfirma – en av Anbud365s strategiske samarbeidspartnere. Tema er spørsmålet om når feil gir plikt til avlysning. Tidligere gav feil i stor grad avlysningsplikt – nå er det ikke helt slik lenger. Vær oppdatert – følg webinaret vårt 20. oktober!

Du kan melde deg på webinaret via denne lenken. Når du har meldt deg på, får du tilsendt lenke til webinaret.

Ved gjennomføringen av offentlige anskaffelser kan det bli gjort feil. Feilen kan være at en leverandør er blitt feilaktig avvist eller feilaktig ikke avvist, eller det er feil ved evalueringen av tildelingskriteriene. Noen feil er av en slik art at de bare kan rettes ved at konkurransen avlyses.

Plikt til avlysning

For at det foreligger plikt til avlysning må tre vilkår være oppfylt:

1. Det må være begått en feil

2. Feilen må ikke kunnes rettes på annen måte enn ved avlysning

3. Feilen må ha påvirket utfallet av konkurransen for klager (eller ha påvirket deltagerinteressen)

Praksis fra domstolene og KOFA har utviklet seg de senere årene fra at feil i stor grad ga avlysningsplikt til at man ser helt konkret på om feilen faktisk har hatt betydning. Dette gjør at mange anskaffelser som tidligere måtte avlyses nå kan fullføres, men også at det er innskjerpet muligheten for å avlyse seg ut anskaffelser.

Gjennomgå typetilfeller

Wikborg Rein vil gå gjennom ved hjelp av typetilfeller når en feil kan sies å ha påvirket utfallet av konkurransen for klager og når det foreligger plikt til avlysning der det er spørsmål om en feil kan ha påvirket deltagerinteressen.

  • Frokostwebinaret er 9-11 og blir holdt av advokatfullmektig Malene Reinertsen og advokatene Hanne Zimmer og Alf Amund Gulsvik.

Webinaret er en viktig del av det fokus Anbud365 har på å belyse og løfte frem aktuelle og kompetansehevende temaer innenfor offentlige anskaffelser. Wikborg Rein er et av Norges sterkeste juridiske fagmiljøer innenfor området offentlige anskaffelser og er en av Anbud365s strategiske samarbeidspartnere.

Bli den første til å kommentere på "Nytt, gratis Anbud365-webinar: Når gir feil plikt til avlysning?"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.