Offentlige innkjøpere går sammen om å følge opp leverandørkjeder

Anbud365: Offentlige innkjøpere går sammen om å følge opp leverandørkjederFra venstre Pia Trulsen, Sykehusinnkjøp, Åse Bjørnstad, Oslo kommune, Magne Paulsrud Etisk handel Norge, Katja Khardikova, Oslo kommune og Lise Markussen, Forsvarets Logistikkorganisasjon (foto: Sykehusinnkjøp HF).

Skriv ut artikkelen

Organisasjonen Etisk handel Norge har initiert et prosjekt hvor ulike offentlige innkjøpere samarbeider om å følge opp krav til menneske- og arbeidstakerrettigheter i leverandørkjeden. Nå er det første møtet i denne gruppen gjennomført, og det ble lagt planer for samarbeid om oppfølging av risikoprodukter innen medisinsk forbruksmateriell.

Det er etter hvert blitt vanlig for offentlige innkjøpere å sette strenge krav til menneske- og arbeidstakerrettigheter i leverandørkjeden. Dette kan være basert både på systemrevisjon hos leverandøren og sjekk av fabrikker i produksjonsland. Bergen kommune, Oslo kommune, Forsvarets Logistikkorganisasjon og Sykehusinnkjøp er i gang med å samarbeide om oppfølging innen medisinske forbruksvarer, forteller avdelingsleder for samfunnsansvar i Sykehusinnkjøp, Grete Teigset Solli.

Aktuelle kategorier

Etisk handel Norges prosjekt har fra starten av plukket ut følgende kategorier som prosjektet skal jobbe med: Bygg, mat og drikke, tekstil, transportmidler og medisinsk utstyr og forbruksmateriell. I den sistnevnte kategorien har Pia Trulsen fra Sykehusinnkjøp tatt på seg ansvaret for å lede oppfølgingen og hun har fått med seg Forsvarets Logistikkorganisasjon (FLO), Oslo kommune og Bergen kommune i dette teamet.

Nyttig å jobbe sammen

– Jeg har stor tro på at det vil bli veldig nyttig å jobbe med oppfølging sammen med andre offentlige oppdragsgivere, sier Pia Trulsen i Sykehusinnkjøp til Anbud 365, – Vi ser for oss at det kan bli tids- og kostnadsbesparende både for leverandører og oppdragsgivere.

Planen for gruppen er å kjøre felles dialogmøter med leverandører i november og før jul 2019 ha en gjennomarbeidet plan for oppfølginger som skal gjøres i starten av 2020.

NB: Anbud365 kommer i nær fremtid tilbake med nærmere omtale av dette prosjektet.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige innkjøpere går sammen om å følge opp leverandørkjeder"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.