Skal gi innspill til prioritering av arbeidet med digitalisering av anskaffelser

Anbud365:Skal gi innspill til prioritering av arbeidet med digitalisering av anskaffelserFagdirektør Gunnar Wessel Thomassen leder Difis “Program for digitale anskaffelser”, og ser frem til en rekke gode råd og innspill fra deltakerne i den kommende workshopen «Digitale anskaffelser som virkemiddel for å nå effektiviseringskrav?»

Skriv ut artikkelen

Nøkkelpersoner inviteres til workshop i regi av Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) og Difi for å bidra til å velge prioritering av det videre arbeidet med offentlige anskaffelser. Bakteppet er den ferske stortingsmeldingen. Hva som er det viktigste å prioritere, er det sentrale spørsmålet på workshopen: Styringsinformasjon, digitalisering, kompetanseheving, gevinstforvaltning eller nye lov- og forskriftskrav? Dette skal deltakerne på workshopen gi råd og innspill på. Det dreier seg om mulighetene for kostnadseffektivisering ved å digitalisere anskaffelser.

Formålet med workshopen 26. september er å løfte anskaffelsesområdet fra den operative innkjøpsfunksjonen til en viktig styringsparameter. I tillegg skal deltakerne kunne gi tilbakemeldinger og innspill til hvordan arbeidet fremover i Difis “Program for digitale anskaffelser” skal være – for å nå målsetningene i stortingsmeldingen om offentlige anskaffelser. Programmet jobber for å effektivisere anskaffelsesprosessen med digitalisering som virkemiddel.

Virksomhetsstyring og digitalisering

Statssekretær Magnus Thue fra NFD innleder workshopen. Han skal nettopp – med denne stortingsmeldingen som utgangspunkt – ta for seg regjeringens ambisjoner om smartere innkjøp. Deretter vil sentrale personer i Difi – med avdelingsdirektør Dag Strømsnes i spissen – spisse workshopens tema og snakke om sammenhengen mellom god virksomhetsstyring og digitalisering av anskaffelser. Også seksjonssjef André Hoddevik og fagdirektør Gunnar Wessel Thomassen i Difi skal bidra.

I 2018 utgjorde offentlige anskaffelser i statlig sektor ca. 200 mrd. Anskaffelsesområdet representerer et stort potensial for kostnadseffektivisering for offentlige virksomheter som skal følge opp ABE-reformens krav om 0,5 % kutt i driftskostnader. Systematisk overgang fra manuelle til digitale prosesser er et nøkkelgrep i denne forbindelse. ABE står for avbyråkratiserings- og effektiviseringsreformen til regjeringen.

Deltakernes arena

Andre halvdel av workshopen gir deltakerne mulighet til å diskutere utvalgte temaer i grupper, og gi tilbakemelding til Difi og «Program for digitale anskaffelser» om sin respektive virksomhets behov for å kunne realisere effekter.

Denne workshopen er ment for de som er interessert i å høre om og gi tilbakemeldinger på arbeidet til «Program for digitale anskaffelser». I første rekke er det aktører i etatsstyringsdialogen og ledere og andre som har ansvar for virksomhetsstyring som innebærer styring av anskaffelser i kommunal- og statlig sektor. Representanter for privat næringsliv hører også med til målgruppene for workshopen.

Program for workshop’en og påmelding finner du her

Bli den første til å kommentere på "Skal gi innspill til prioritering av arbeidet med digitalisering av anskaffelser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.