Snart tid for en av vårens mest spennende konferanser innenfor anskaffelser

Anbud365: Snart tid for en av vårens mest spennende konferanser innenfor anskaffelserTo av attraksjonene på Anskaffelsesdagen i Bergen 15. mars i år: Anneline Vingsgård, sekretariatsleder i Kofa og direktør for det felles Klagenemndsekretariatet i Bergen, og avdelingsdirektør Dag Strømsnes i Difi .

Skriv ut artikkelen

15.mars trommes det igjen sammen til det som utvilsomt blir et av vårens mest spennende arrangementer innenfor anskaffelser, Anskaffelsesdagen 2018 i Bergen. Debuten i fjor gav støtet til et nytt forsøk, og fra arrangørhold snakkes det om at dagen er kommet for å bli. Sentrale temaer står på programmet, og en rekke av foredragsholderne er nøkkelpersoner innenfor anskaffelser – både private og offentlige. Gjensidig læring er overskriften.

Anskaffelsesdagen i Bergen ble for første gang arrangert i 2017. Det viste seg da at interessen for et slikt arrangement var betydelig, og de tre som står bak, valgte å satse i år igjen. Det er NIMA avdeling Bergen/Hordaland, Inventura og Simonsen Vogt Wiig – sistnevnte for øvrig en av Anbud365s langsiktige samarbeidspartnere.

Også i år er det en praktisk tilnærming til vanskelige temaer innenfor anskaffelser som preger programmet for konferansen. Målgruppen er innkjøpere og tilbudsgivere innen både offentlig og privat sektor.

Gjensidig læring

Privat sektor står for en stor andel av de innkjøp som foretas. Selv om private aktører ikke er bundet av anskaffelsesregelverket vil det ofte være likhetstrekk for prosedyrer og formål som må hensyntas. Programmet i år vil gjenspeile den gjensidige læring av hverandre som privat og offentlig sektor kan dra nytte av.

Fire temaer preger programmet denne gangen: Innkjøp i Forsvaret, kategoristyring, forhandlinger i privatrettslige innkjøp vs forhandlinger i offentlige innkjøp og dessuten kontraktsoppfølgning.

Mange kjente navn

Flere kjente navn innenfor offentlige anskaffelser finnes på listen over foredragsholdere, flere av dem fra det som må kalles «hjørnestensvirksomheter» i faget. Anneline Vingsgård, sekretariatsleder i Kofa og direktør for det felles Klagenemndsekretariatet i Bergen, er en av dem. Avdelingsdirektør Dag Strømsnes i Difi en annen. Jannicke Daae Tønjum, som er divisjonsdirektør i Sykehusinnkjøp HF, har også takket ja til å bidra den 15. mars i Bergen. Hun leder Divisjon Vest i Sykehusinnkjøp.

Trine Lise Fromreide, advokat og partner i Simonsen Vogt Wiig AS, er på programmet, og det er også Inventura – representert med partner Harald Alfsen og seniormanager Espen Herland. Styreleder i Nima Bergen/Hordaland, Bjørn Erik Linde, er med, likeså Gard Kvalheim, Prosjekt Manager i LAB AS, som er en ledende entreprenørbedrift på Vestlandet med hovedkontor i Bergen. Når vi også nevner konsernadvokat Nicholas Sayer i Rolls Royce Marine, er de alle nevnt, de som skal gi forsamlingen kompetanse-påfyll.

«Anskaffelseshovedstad»?

Bergen har etter hvert gitt Oslo kamp om hvem som er landets «anskaffelseshovedstad». Kofa holder til i Bergen, og ved Universitetet i Bergen er det et kraftfullt anskaffelsesmiljø – i fotsporene til professor Kai Krüger, som i en årrekke var Norges ledende innenfor teoretisk anskaffelsesjuss. Han raget også blant Europes fremste ekspertise på området. Og Bergen kommune trekkes ofte frem som langt fremme i praktiseringen av offentlige anskaffelser, og så vel konsulentselskapet Inventura som Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig AS i Bergen er hyppig brukt av dem som trenger assistanse innenfor offentlige anskaffelser.

Bli den første til å kommentere på "Snart tid for en av vårens mest spennende konferanser innenfor anskaffelser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.