Bad leverandører stoppe arbeidet med å prise skolebygging

Anbud365: Bad leverandører stoppe arbeidet med å prise skolebyggingKommunedirektør Øyvind Bang-Olsen i Kinn kommune har bedt tilbydere i et skolebygg-anbud stanse arbeidet midlertidig, i påvente av mulig ny avgjørelse om skolens størrelse.

Skriv ut artikkelen

Mens interesserte leverandører er i full gang med å prise byggingen av en ny skole i Kinn kommune, får de brev fra kommunen om å holde an inntil videre. Det kan komme mer fra kommunen, kanskje endret konkurransegrunnlag eller avlysning av hele konkurransen. Årsaken er en situasjon der kommunedirektøren sier han preges av at han står i et krysspress mellom ulike interesser og ulike planer. Og politiske reaksjoner kommet. Stoppbeskjeden kom for å hindre at det kom erstatningskrav.

Kilden til denne saken er Fjordenes Tidende. Kinn kommune har drøyt 17 000 innbyggere og ligger i Vestland fylke.

Brevet om til leverandører om å stanse utarbeiding av tilbud i anbudskonkurransen den nye skolen ble sendt ut av anskaffelsessjefen i kommunen. Imidlertid har kommunedirektøren godkjent det og vært med på diskusjonen om å sende det ut.

Mange interesser

Av brevet fremgår det at kan være aktuelt å be om tilbud både om en skole fro 200 og en for 400 elever. Om dette fører til endret konkurransegrunnlag eller til avlysning med ny kunngjøring deretter, skal avklares om kort tid. Samtidig varsles ny tilbudsfrist.

Kommunedirektørens forklaring på situasjonen er at veldig mange interesser skal ivaretas. Derfor må interesserte leverandører vente med prisingen, kanskje kan kommunen komme med et tilleggsalternativ. Og, til Fjordenes Tidende sier kommunedirektøren:

Erstatningsansvar

– Om det likevel skal bygges en annen skole, kan det komme et stort erstatningsansvar fra tilbyderne, om jeg ikke gjør dette nå. En slik handling kan gjøres uten at framdriften på Skram skole blir påvirket i vesentlig grad. Vi snakker kun om noen få uker, og skolen vil kunne tas i bruk på det tidspunktet kommunestyret har lagt til grunn.

Kommunestyret er orientert, og kommunedirektørens redegjørelse der skapte reaksjoner, det ble oppfattet som et forsøk på å tvinge fram nytt vedtak. Saken oppfattes som politisk vanskelig. Kommunedirektøren har et kommunestyreflertall som har gitt pålegg om å bygge en skole, men han hevder han står i et krysspress mellom ulike interesser og ulike planer som skal kobles sammen for å legge til rette for en best mulig beslutning på vegne av kommunen. Men, jeg forstår at dette skaper frustrasjon og at det er utfordrende, sier han til Fjordenes Tidende.

Mer positivt enn negativt

Kommunedirektøren kan ikke avlyse konkurransen, men peker på at det dreier seg om en kort fristforlengelse med mindre og ubetydelig reel praktisk betydning for når skolen står ferdig. Dette har en større positiv effekt enn negativ, men at kommunedirektøren gjør dette kan oppfattes negativt, konkluderer han overfor avisen.

Bli den første til å kommentere på "Bad leverandører stoppe arbeidet med å prise skolebygging"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.