Erstatningssak etter konkurranse gikk i null – 150 000 til hver av partene

Anbud365: Erstatningssak etter konkurranse endte uavgjort – 150 000 til hver av parteneKommunedirektør Stine Jakobsson Strømsø i Bardu kommune kan konstatere at en erstatningssak etter en tilbudskonkurranse endt med forlik og at partene betalte hverandre 150 000.

Skriv ut artikkelen

En erstatningssak over år i Bardu kommune forsvant i sommer så å si bokstavelig opp i luften. Etter å ha krevet millionbeløp i erstatning, endte det hele med forlik der leverandør og kommune skal betale hverandre det samme beløpet – med andre ord endte hele saken i null. Og det hele ble en ren regnskapssak – bankvesenets tjenester ville ikke bli brukt, heter det.

Historien ble først fortalt i Folkebladet.

Det gjaldt renovering av en svømmehall på Setermoen. I juni 2020 kunngjorde kommunen en tilbudskonkurranse, tre tilbud kom inn, og en av de to som ikke fikk tilslaget, klaget inn for Kofa. Det var uklare tildelingskriterier, mente leverandøren, og krevet at de skulle tilkjennes erstatning for hele tapet de var påført ved ikke å få kontrakten (positiv kontraktsinteresse).

Kofa gav klageren medhold i mars i fjor. Kommunen hadde brutt regelverket – ulovlig tildelingskriterium var valgt. Ifølge Kofa var manglene ved tildelingskriteriet knyttet til grunnleggende forutsetninger for konkurransen og leverandørenes utforming av tilbudene. Men etter klagenemndas vurdering, heter det, kan feilene imidlertid ikke gi klager et krav på erstatning av den positive kontraktsinteressen. Klagenemnda begrenser seg til å påpeke at det ikke er påvist klar sannsynlighetsovervekt for at klager ville ha fått kontrakten. Slik saken er opplyst, er det nærliggende at feilene bare kunne ha vært reparert ved å avlyse konkurransen.

Erstatningsspørsmålet

Etter dette arbeidet kommunen og klageren med erstatningsspørsmålet, før leverandøren i januar i år stevnet kommunen for retten. Påstanden lød på at kommunen skulle ut med 6,7 mill. Dette sa kommunen nei til – og tilbød 250 000 til dekning av utgiftene leverandøren hadde hatt ved å delta i konkurransen.

Rettsmeklingen førte ikke frem, med i sommer kom partene til enighet – uten å bry domstolen. Det fremgår av forliksavtalen at kommunen skal betale leverandøren 150 000 i negativ kontraktsinteresse, mens leverandøren skal betale samme beløp til kommunen- til dekning av sakskostnader.

Bli den første til å kommentere på "Erstatningssak etter konkurranse gikk i null – 150 000 til hver av partene"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.