Seks grep som kan gi økt kjøp av norsk mat fra lokale leverandører

Anbud365: Seks grep som kan gi økt kjøp av norsk mat fra lokale leverandørerUt av en samling i regi av Statsforvalteren i Innlandet kom det en rekke forslag til økt offentlige innkjøp av norsk mat fra lokale leverandører. På bildet Guri Grønolen, primus motor for samlingen.

Skriv ut artikkelen

Seks forslag som skal bidra til å gjøre det enklere å kjøpe mer norsk mat i offentlig sektor havnet nylig i fanget på medlemmene av Anskaffelsesutvalget. Det var Statsforvalteren i Innlandet som kom med innspillet – hentet fra en samling av fylkets innkjøpsledere tidligere i år.

Kom fra en samling

Innspillene fra Statsforvalteren i Innlandet har innkjøpsledere i Innlandet som avsendere, og de kom fram på en samling i regi av Statsforvalteren: «Offentlig innkjøp av norsk mat fra lokale leverandører». Statsforvalteren har i oppdrag å jobbe for at Norge skal bli en matnasjon. Det betyr bl.a. mer bruk av norsk mat i offentlig sektor og gjerne fra lokale leverandører. Formålet med samlingen var å drøfte muligheter, erfaringer og utfordringer for å få til dette – og å inspirere til et tettere samarbeid om temaet i innlandskommunene.

Seks forslag

Ut av samlingen kom det konkrete forslag myntet på Anskaffelsesutvalget. De seks forslagene skal bidra til å gjøre det enklere å kjøpe mer norsk mat i offentlig sektor, heter det:

  • Heve terskelverdier
  • Vurdere egne regler/terskelverdier for mat i forhold til beredskap og geografiske områder
  • Sentralt godkjente leverandører/leverandører satt i system slik at kommunene er trygge på leverandøren
  • Forenkling av anbudsprosesser, vurdere å fjerne del 2 (spesialkompetanse på spesielle innkjøp)
  • Klagefrist: Sette klagefrist til KOFA på offentlige anskaffelser. Innføre absolutt klagefrist, til for eksempel 3 uker
  • Et klarere regelverk

Bli den første til å kommentere på "Seks grep som kan gi økt kjøp av norsk mat fra lokale leverandører"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.