Fire konkurrenter laget felles selskap og kapret storkontrakt

Anbud365: Fire konkurrenter laget felles selskap og kapret storkontraktGutta som skjønte at samarbeid kunne gi uttelling, fra venstre: Egil Olsen, daglig leder Stavanger Installasjon, Trond Randeberg, daglig leder Rogaland elektro, Olav Helgøy prosjektleder, Eirik Helgøy, daglig leder R2S elektro, Bård Skavland, daglig leder Rønning elektro, Leif W Solland, Soland elektro styreleder, Kjell Egil Ellingsen, daglig leder Rønning holding (foto: Privat).

Skriv ut artikkelen

Fire elektro-bedrifter i Stavanger laget felles selskap og kapret en Statsbygg-kontrakt på Campus Ås verd en kvart milliard kroner. Av og til lønner det seg for konkurrenter å samarbeide, sier de, men utelukker fusjon. Det er godt med konkurranse på de største prosjektene. Det dreier seg om fire gamle, ærverdige bedrifter som fortsatt ønsker å konkurrere like hardt som de alltid har gjort – når de ikke samarbeider om de største prosjektene.

Sammen med tre andre Stavangerbedrifter fikk Stavanger Installasjon nylig elektrokontrakten på Campus Ås på 250 millioner kroner. Selskapet regner med at 50 ansatte vil arbeide på Campus Ås de neste 2,5 årene. Til daglig er de sterke konkurrenter, skriver Elmagasinet.no. Situasjonen i oljebransjen har ført til at de i de siste årene ikke alltid har hatt jobb til alle ansatte. Det har vært en del permitteringer.

Det var Rogaland Elektro som startet en prosess for å se på hvordan de kan holde folk i arbeid. Også Solland Elektro og Rønning Elektro var interessert i samarbeid. Dermed lå veien åpen for å regne på de virkelig store kontraktene. De fire bedriftene etablerte samarbeidsselskapet R2S Elektro, der hver eier 25 prosent av aksjene.

Solide og veletablerte

Daglig leder Egil Olsen i Stavanger Installasjon forklarer at det måtte være solide og veletablerte selskaper som skulle gå inn i et slikt fellesprosjekt:

– Det koster en del å legge inn anbud. Ingen av oss kunne ta på oss de virkelig store oppdragene alene. Den opprinnelige tanken var å legge inn anbud på de store tunnelprosjektene som kommer i distriktet. Da vi ikke fikk det første oppdraget vi regnet på, vendte vi blikket litt utover egen region. Vi fikk svært positive tilbakemeldinger da vi ble prekvalifisert av Statens vegvesen i tunnelprosjektet. Derfor regnet vi på prosjektet på Ås.

400 ansatte og bred kompetanse

Med mer enn 400 ansatte og kompetanse på alt fra elektro til ventilasjon ble det full klaff for R2S på Ås. Kontrakten, som omfatter installasjoner i seks bygg, ble undertegnet i juli. De fire enkeltselskapene har undertegnet kontrakten for å stille nødvendig kapital og sikkerhet, skal oppdraget utføres av R2S.

Nå er alt nøkkelpersonell ansatt, samtidig som alle rutiner og systemer er på plass. For å hjelpe til med læreplasser i regionen har de også tatt inn 15 lærlinger. Med dagens situasjon i Rogaland ville disse ellers trolig hatt liten sjanse til å få læreplass, konstaterer Olsen. De får med seg mer enn de fleste lærlinger i bransjen. Med en prosjektvarighet på 2,5 år rekker de å bli ferdige med læretiden før prosjektet avsluttes.

Sunt med mer konkurranse

Det er sunt å få mer konkurranse på de største prosjektene, ifølge daglig leder Olsen. Oftest er det de store bedriftene som tar disse. De fire bedriftene satser i litt ulike segmenter av markedet. Samlet har de mye kompetanse, og kan dokumentere at de har arbeidet med sykehusprosjekter. Et av de virkelig store prosjektene som kommer i Rogaland, er nye Stavanger universitetssykehus (SUS). R2S regner med at de melder seg på der.  Det kan også bli aktuelt å samarbeide med selskaper på Østlandet.

Bli den første til å kommentere på "Fire konkurrenter laget felles selskap og kapret storkontrakt"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.