Frister med 600 000 til en innovativ IKT-anskaffelse

Anbud365: Frister med 600 000 til en innovativ IKT-anskaffelseRådgiver Marte B. Drageset i DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) er prosjektkoordinator for det nordiske samarbeidsprosjektet «Sirkulære og klimavennlige offentlige anskaffelser».

Skriv ut artikkelen

Nå er det muligheter til å skaffe seg 600 000 danske kroner til en innovativ IKT-anskaffelse. Det er det nordiske prosjektet «Sirkulære og klimavennlige offentlige anskaffelser», ledet av Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ), som står bak tilbudet. Beløpet skal gå den organisasjonen som best kan beskrive en sirkulær IKT- utfordring som kan løses gjennom en innovativ anskaffelsesprosess. En fantastisk mulighet til innkjøpere med ambisjoner på sirkularitet og bærekraft, med andre ord.

Søknadsfristen er 30. november.

De sirkulære utfordringene kan f.eks. være knyttet til organisasjonsrutiner og organisasjonskultur, forlenging av levetiden til utstyr, avfallshåndtering eller andre områder som faller innunder sirkularitetsbegrepet.

Følgende innovative anskaffelsesmetodikkene er anbefalt, heter det på anskaffelser.no:

  • Før-kommersiell anskaffelse
  • Start-off konkurranse
  • Innovasjonspartnerskap
  • Plan- og design konkurranse
  • Konkurransepreget dialog
  • Konkurranse med forhandlinger.

Prosjektet opplyser at det er mulig å bruke midlene til pågående prosjekter sammen med andre midler. I de tilfellene må søkeren beskrive spesifikt hvordan midlene fra det nordiske prosjektet vil utløse ekstra aktiviteter.

Søknaden burde være mellom 800-1200 ord. Tungt vektet i evalueringen av søknadene er klar beskrivelse av det sirkulære behovet, forventede klima- og miljøeffekter, samt skalerbarheten av løsningen.

Nordisk samarbeid

Sirkulære og klimavennlige offentlige anskaffelser (CCFP) er et nordisk samarbeidsprosjekt som ønsker å redusere klima- og miljøfotavtrykket til den nordiske offentlige sektorens høye forbruk av varer og tjenester. Prosjektet skal holde på frem til desember neste år og er finansiert av Nordisk Ministerråd. I tillegg til DFØ, som leder prosjektet, er det flere partnere i prosjektet: Leverandørutviklingsprogrammet (LUP – Norge), Naturvårdsverket og Upphandlingsmyndigheten (Sverige), Motiva (Finland) og Miljøstyrelsen (Danmark). I tillegg bidrar SYKE (Finland) og Energistyrelsen (Danmark) i et delprosjekt.

Prosjektet bygger på metoder utviklet av LUP (Norge) og innkjøpssamarbeid i Finland og Sverige og vil jobbe med: Nullutslippstransport, sirkulære møbler, sirkulær IKT, batterier og emballasje. Søkelys på å videreutvikle måling av klimaeffekter i offentlige anskaffelser hører med. Det skal utvikles metoder, verktøy og eksempler hvor bruk av eksisterende eller nye standard data effektivt bruker tilgjengelig data til å produsere bedre statistikk om klimaeffekter og trender relatert til offentlige anskaffelser

Bli den første til å kommentere på "Frister med 600 000 til en innovativ IKT-anskaffelse"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.