Markedsplassen for skytjenester klemmer til med første rammeavtale

Anbud365: Markedsplassen for skytjenester klemmer til med første rammeavtaleAvtalene på markedsplassen er tilgjengelig for hele offentlig sektor ‐ statlige virksomheter, kommuner og fylkeskommuner, og de er frivillig å bruke. På bildet avdelingsdirektør Kjetil Østgård i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) – han har ledet arbeidet med markedsplassen for skytjenester.

Skriv ut artikkelen

Rett over sommeren skal, etter planen, den første rammeavtalen på den nyetablerte markedsplassen for skytjenester kunngjøres på doffin. Det gjelder konsulenttjenester sky, som skal sikre at tilsluttede virksomheter til enhver tid har tilgang til kvalifiserte konsulenter innenfor skytjenester. Et utkast til konkurransegrunnlag er allerede tilgjengelig, slik at interesserte leverandører kan komme med innspill. Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) ønsker at flest mulig slutter seg til denne avtalen. Fristen for å slutte seg til avtalen er 29. juni.

DFØ) sendte for få dager siden ut melding pr. epost om tilslutning til denne fellesavtalen. I tillegg gjaldt det eposten innmelding av kontaktpunkt for både denne og kommende avtaler på markedsplassen for skytjenester. Avtalene på markedsplassen er tilgjengelig for hele offentlig sektor ‐ statlige virksomheter, kommuner og fylkeskommuner, og de er frivillig å bruke.

Konsulenttjenester sky er inndelt i tre delområder:

A: Rådgivningstjenester
o Avtaleområdet omfatter generell rådgiving rundt sky relatert til strategier, anskaffelser og sikkerhet.

 B: Implementerings- og driftstjenester for kontorstøtte med integrerte samhandlingsløsninger
o Avtaleområdet omfatter analyse, oppsett av skyfundamentet, migrering og drift, styring og optimalisering av løsninger i skyen.

C: Implementering- og driftstjenester for infrastruktur- og plattformtjenester
o Avtaleområdet omfatter analyse, oppsett av skyfundamentet, migrering og drift, styring og optimalisering av løsninger i skyen.

DFØ har publisert en veiledende kunngjøring for denne anskaffelsen, inkludert foreløpigkonkurransegrunnlag som beskriver anskaffelsen og de ulike delområdene mer utdypende.

Parallell rammeavtale

Markedsplassens fellesavtale for konsulenttjenester sky er en parallell rammeavtale som er frivillig å bruke (ikke-eksklusiv). En virksomhet som skal avrope på en rammeavtale, heter det, må imidlertid være identifisert i kunngjøringen av avtalen, og en virksomhet må derfor tilslutte seg fellesavtalen før den kunngjøres. En virksomhet kan tilslutte seg ett, to eller alle delområdene.

Ansvarsforholdet mellom virksomheten og DFØ er beskrevet i en tilslutningserklæring som er vedlagt epost-meldingen. Denne må senest innen 29. juni 2021 signeres av virksomheter som ønsker å tilslutte seg ett eller flere av delområdene i Markedsplassens fellesavtale for konsulenttjenester sky.

Kontaktperson

I tillegg trenger markedsplassen kontaktpunkter hos hver enkeltvirksomhet for å lette kommunikasjonen med virksomhetene fremover, både om konsulenttjenester sky og andre kommende avtaler. Virksomhetene oppfordres til å melde inn kontaktinformasjon til en slik kontaktperson, som på sin side også må samtykke til behandling av personopplysninger ved å undertegne en erklæring som fulgte med epost-meldingen fra DFØ.

Andre avtaler

På nettstedet til markedsplassen for skytjenester finner vi også at en avtale om kontorstøtte med integrerte samhandlingsløsninger er under planlegging. Arbeidet med den starter til høsten, slik planen er nå. Likeledes skal markedsplassen for skytjenester etablere en dynamisk innkjøpsordning (DPS) for spesialiserte samhandlingsløsninger. En invitasjon til markedsundersøkelse ligger ute på doffin.

Bli den første til å kommentere på "Markedsplassen for skytjenester klemmer til med første rammeavtale"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.