Offentlige anskaffelser: Stort og smått 30. november

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 30. novemberAdm. dir. Kjetil M. Istad inviterer til dialogkonferanse i april neste år.

Skriv ut artikkelen

Andre utgave av Sykehusinnkjøps dialogkonferanse kommer i april neste år, Oslo kommune har utviklet en miljøveiledning og vinner av den offentlige plan- og designkonkurranse om Fornebubanen er klar. Drammen kommune satser på å få SMB med i anskaffelsene, og Konkurrensverket i Sverige gjør en undersøkelse om korrupsjon og karteller i offentlige anskaffelser. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Sykehusinnkjøp: Dialogkonferanse i april 2019

Sykehusinnkjøp ønsker for andre året på rad leverandører og samarbeidspartnere velkommen til en dialogkonferanse: En plenumssesjon med anskaffelsesplanen 2019, syv kategorispesifikke parallellseminarer og muligheter for en-til-en-møter leverandør/fagperson i Sykehusinnkjøp. Konferansen arrangeres 2.-3.april neste år.

Ny veiledning for miljøkrav

Oslo kommune har laget veiledning for transportrelaterte miljøkrav ved inngåelse av tjeneste- og vareavtaler. – Vi ønsker å dele beste praksis fra samkjøpsavtalene slik at kommunen kommer nærmere Oslos ambisiøse klimamål, sier klimarådgiver Geir Rossebø i UKE Konsernservice.

En tredel stiller miljøkrav

Av en analyse av offentlige anbudsutlysninger for transporttjenester kommer det frem at bare 31 % av anbudene bruker miljø som tildelingskriterium. Blant disse er det 56 % av anbudene som har vektet miljø under 30 %. 29 % av alle anbudene stiller miljøkrav i kravspesifikasjonen, men av disse er det bare 9 % som stiller ytterligere miljøkrav.

Kommentarer til avlysning og e-faktura (I)

Plikt til e-faktura kan gi økt risiko for avlysning av konkurranser, skriver Virke. – Universitetet i Oslo har hatt kontraktfestet e-faktura i flere år og ennå ikke avlyst en eneste konkurranse pga krav om e-faktura, kommenterer innkjøpssjef Jacob Landsvik, ved Universitetet i Oslo (UiO) på LinkedIn, og …

Kommentarer til avlysning og e-faktura (II)

… det er i tråd med min erfaring også, fortsetter innkjøpsrådgiver Linda Lieberknecht i Askim kommune på LinkedIn. I tillegg er erfaringen at små og lokale leverandører ikke har noe problem med å oppfylle et slikt krav. Her problematiserer Virke unødig.

Jobber aktivt for å få SMB med

Drammen kommune jobber aktivt for at små lokale bedrifter lettere skal kunne delta i anbudsprosesser og levere tjenester. Nylig ble det lokale næringslivet invitert til et informasjonsmøte i rådhuset hvor de ble servert oppskriften for å få kommunen som kunde.

Fem interessert i største Rogfast-jobben

Fem entreprenører har bedt om å bli prekvalifisert til den største Rogfast-kontrakten, som er den mest teknisk utfordrende av de tre store tunnelkontraktene i verdens lengste og dypeste tunnel. Kontraktverdien er på 3-3,5 mrd.

Vinnere på Fornebubanen

I slutten av november 2017 ble det lyst ut en offentlig plan- og designkonkurranse for i alt seks nye T-banestasjoner på Fornebubanen, og ny driftsbase på Koksa. Det kom inn hele 85 søknader fra ulike arkitektkontorer som ønsket å delta. Etter en prekvalifisering ble 14 kontorer/team invitert med videre i prosessen. Nå foreligger juryens innstilling.

Transportpanservogner til Hæren

Forsvarsmateriell har signert avtale om utløsning av opsjon for de 19 første serievognene av ny transportpanservogn til Hæren. Leveransen av vognene, som forutsetter en godkjenning av prototypen, vil ha leveranseoppstart i slutten av 2021 med sluttleveranser i løpet av 2022.

Framtidas sykehjem

Ringsaker har planer om å bygge et nytt sykehjem som skal stå klart i løpet av 2023. Prosjektet er en del av samarbeidet Leverandørutviklingsprogrammet har etablert med Husbanken der målsetningen er å bruke mulighetsrommet i innovative anskaffelser for å utvikle framtidas bolig- og omsorgskonsepter.

Godt fornøyd med eksterne konsulenter

En ny analyse fra leverandørforeningen Dansk Erhverv viser at kommunene er meget tilfredse med de eksterne konsulentenes arbeid, og flere mener da også, at det gir bedre service til borgerne. Derfor er det bruk for å styrke samarbeidet mellom de danske kommunene og den private konsulent- og rådgiverbransjen, heter det.

Sjekker korrupsjon og karteller

Konkurrensverket gjennomfører nå en enquete-undersøkelse for å kartlegge ulike problemstillinger knyttet til korrupsjon og karteller knyttet innenfor offentlige anskaffelser. En liknende undersøkelse ble gjennomført i 2013. Nå følges altså denne opp, for å se hvorledes synet på usunn konkurranse har utviklet seg siden.

Kunnskapsutveksling i Malmø

ICLEI-medlemmet Malmö vil være vertskap for et utvekslingsprogram for kunnskap om bærekraftige anskaffelser (UrbanWINS Project) fra 6.-8. mars neste år. Tema er kontraktstyring i forbindelse med strategiske og bærekraftige offentlige anskaffelser. ICLEI er et internasjonalt nettverk for lokale og regionale myndigheter.

Anbudstest med plastfokus

På Århus universitetssykehus er man i gang med et prosjekt som skal få alle ledd i verdikjeden til å se en gevinst i å minimere plastemballasje og gjøre det enklere å gjenvinne plastavfall. Den første testen i en fellesregional anskaffelse viste at det var mulig å presse de dårligste produktene ut av markedet.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 30. november"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.