Mercell-gruppen utvider tilbudet – kjøper Aksess Innkjøp

Anbud365: Slik står det til med digitalisering av offentlige anskaffelser i Europa (II)Innenfor fagfeltet offentlige anskaffelse er det en stor styrke for oss i Norge at Difi (nå DigDir/DFØ) har vært en pådriver for digitalisering av hele sektoren. Det gjelder også i europeisk sammenheng, slår konsernsjef Terje Wibe i Mercell-gruppen fast.

Skriv ut artikkelen

Mercellgruppen har kjøpt opp det norske selskapet Aksess Innkjøp. Formålet er å skaffe seg et solid fotfeste i en større del av sine kunders verdikjede ved også å bli sterkere i kontraktfasen – dvs fra ordre til betaling. Dette opplyser konsernsjef i Mercell-gruppen Terje Wibe til Anbud365.

Han sier at de som ledende aktør i det norske og nordiske KGV- og KAV-markedet (sourcing to contract) i lang tid har vurdert hvilken posisjon de skal ta i post award-markedet (order to pay). – Vi har nå, fremholder han, gleden av å kommunisere at vi har foretatt et oppkjøp av det norske selskapet Aksess Innkjøp. Aksess Innkjøp har en spennende posisjon i det norske markedet med 20 kommuner og 14 statlige etater som kunder på sin e-handelsløsning. Aksess Innkjøp vil bli integrert i Mercell-gruppen.

– Med Aksess Innkjøp på laget får Mercell-gruppen nå et solid fotfeste i en større del av våre kunders verdikjede, og vi ser en rekke spennende og viktige produktsynergier mellom pre- og postaward-produktene som over tid vil komme våre kunder til gode, slår konsernsjef Terje Wibe fast. Vi ønsker våre nye kolleger varmt velkommen om bord i Mercell-gruppen som vokser sterkt både i Norden og Europa for øvrig.

Mercell

Frem til sommeren i fjor var Mercell en viktig partner i etableringen og driften av Anbud365. Anbudsvarsling og KGV er nok det de fleste kjennere til blant Mercells produkter. Den norske selskapsgruppen har vokst til å bli en av de største innenfor sitt fagområde i Europa, og med støtte fra et anerkjent Venture-selskap på eiersiden, Viking Venture AS, er det liten tvil om at selskapet har som ambisjon å vokse videre internasjonalt i tiden fremover.

Aksess Innkjøp

Aksess Innkjøp AS har siden 2008 jobbet med løsninger og konsulenttjenester innenfor fagområdet innkjøp med hovedvekt på digitalisering.

Det hele startet med at selskapet vant en konkurranse med samordna innkjøp i Salten, med Bodø kommune som vertskommune om å utvikle en digital innkjøpsløsning for et interkommunalt samarbeid som den gang bestod av 8 kommuner. I dag er det 21 kommuner med i samarbeidet, og samarbeidet har fra 2018 endret navn til Samordna Innkjøp i Nordland.

Løsningen ble publisert som innkjøpsløsning i 2009, og ble integrert mot e-handel.no i 2013.

I 2016 ble Aksess Innkjøp en godkjent statlig løsning for avtaler inngått av Statens innkjøpssenter.

Bli den første til å kommentere på "Mercell-gruppen utvider tilbudet – kjøper Aksess Innkjøp"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.