Offentlige anskaffelser: Stort og smått 13. januar

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 13. januarSamferdselsminister Ketil Solvik-Olsen vil forsette å følge opp leveransekvaliteten i den omstridte avisdistribusjonsavtalen.

Skriv ut artikkelen

Den omstridte kontrakten om avisdistribusjon blir ikke sagt opp. Difi lanserer nytt risikostyringsverktøy for etiske krav. Avgjørelsen om bruk av hemmelige priser i anbudskonkurranser er utsatt. Ny dansk minister vil konkurranseutsette mest mulig av velferdsoppgavene. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Vil ikke si opp avisdistribusjonsavtale

Vil statsråden snarest si opp avisdistribusjonsavtalen for lørdagsaviser med Kvikkas og tilbakeføre distribusjonen til Posten, spurte Per Olaf Lundteigen (Sp). Nei, svarte samferdselsminister Ketil Solvik–Olsen, men jeg vil fortsette å følge opp leveringskvaliteten på lørdagsaviser i tiden fremover.

Sykehusinnkjøp overtar

Innkjøpsvirksomheten i Sykehuspartner har nå blitt overdratt til Sykehusinnkjøp. Følgende områder skal imidlertid ikke over til Sykehusinnkjøp: Kjøp av helsetjenester, Forsyningssenteret (avdeling logistikk og avdeling Master Data Management) og kontraktsforvaltning av strategiske IKT-avtaler.

Nytt risikostyringsverktøy for etiske krav

Difis nye risikostyringsverktøy gjør det enklere å ivareta anskaffelsesregelverkets nye og strengere krav til respekt for grunnleggende menneskerettigheter ved gjennomføring av anskaffelser.

Verdien av en ny anskaffelse

Den 1. januar 2017 trådte nytt regelverk om offentlige anskaffelser i kraft. Kommunalt eide bedrifter (AS og IKS) er omfattet av anskaffelsesreglene når de ikke driver økonomisk aktivitet i markedet. KS Bedrift peker på et par forhold som bedriftene bør være særlig oppmerksomme på.

Utsetter avgjørelse om hemmelige priser

De administrerende direktørene i de regionale helseforetakene har utsatt beslutningen om hvorvidt legemiddelpriser i anbud skal hemmeligholdes. Lars Vorland, administrerende direktør i Helse Nord, sier til Dagens Medisin at saken skal opp i møte mellom RHF-direktørene i februar eller mars.

Effektivt virkemiddel

Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) mener at i en tid med svakere økonomiske utsikter og økt arbeidsledighet kan offentlige innkjøp være et svært effektivt virkemiddel – og langt billigere enn kostbare tiltakspakker.

Nye vikaravtaler for helsepersonell

Det er nå avgjort hvilke leverandører som får levere vikartjenester for legespesialister og annet helsepersonell til norske sykehus de neste to årene. Elleve leverandører er valgt som leverandører av legespesialistområdene, mens åtte får levere vikarer innen et annet helsepersonell–område. Avtalene har en årlig omsetning på rundt 260 mill.

Et nytt «etisk handel»–år

1.januar 2017 fikk offentlige oppdragsgivere krav på seg om å ha «egnede rutiner for å fremme grunnleggende rettigheter ved offentlige anskaffelser». I året som gikk var Initiativ for etisk handel (IEH) en viktig pådriver for lovendringen. På sine nettsider gir IEH en oversikt over sin omfattende virksomhet.

Urimelige krav i anbudskonkurranser?

Er det riktig at det offentlige skal be om at sine leverandører og samarbeidspartnere skal risikere å tape penger på å gjøre en tjeneste? Eller må it-bransjen heve sine priser med 20-25 % for å sikre seg? Slik spør Tommy Steen, salgssjef i Imento Norge, i en kronikk i Computerworld.

Får bygge billige kommunale boliger

For første gang har SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) i samarbeid med SKL Kommentus Inköpscentral gjennomført en anskaffelse for å kunne tilby kommunene bra og billige boliger. Fire aktører er med på rammeavtalen, i rangert rekkefølge.

Full konkurranseutsetting på velferdsområdet

I fremtiden skal det skapes konkurranse om så mye velferd som overhodet mulig. I en ikke altfor fjern fremtid håper jeg at vi kan komme opp på fullstendig konkurranseutsetting. – Det vil være det beste, sier Danmarks nye økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll til nyhetsbrevet altinget.dk.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 13. januar"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.