Dette er de 15 mest leste artiklene på Anbud365 i 2017

nbud365: Dette er de 15 mest leste artiklene på Anbud365 i 2017Mest lest på Anbud365 i fjor: Bid manager Hilde Hovengen i KOMPAN Norge. Hun slo alarm, i det hun mente det var en urovekkende utvikling på det offentlige innkjøpsmarkedet.

Skriv ut artikkelen

Drøyt halvparten av de 15 mest leste artiklene på Anbud365 i 2017 har et eller annet juridisk tema. Tre av de åtte dreide seg om EFTA-domstolens avgjørelse i spørsmålet om vesentlige feil og erstatning. Av de øvrige sju dreide hele fire seg om Statens innkjøpssenter – både direktøransettelse og avtalesuksess. Aller mest lest var imidlertid Bid manager Hilde Hovengen i KOMPAN Norge, som gav uttrykk for at hevingen av den nasjonale terskelverdien har skapt en urovekkende situasjon for mange leverandører.

Vi publiserte 652 artikler i fjor. Noen av disse kom fra interesserte, høyst kompetente lesere. Blant disse figurerer fire artikler blant de 15 mest leste, to fra hver av hhv innkjøpssjef ved Universitetet i Oslo, Jacob M. Landsvik og avdelingsdirektør innkjøp/juridisk i Undervisningsbygg i Oslo kommune, Terje Stepaschko.

Her er de 15 – i rekkefølge fra den aller mest leste til og med den 15. mest leste:

Bid manager Hilde Hovengen i KOMPAN Norge var intervjuet artikkelen Slår alarm – urovekkende utvikling på det offentlige innkjøpsmarkedet. Den publiserte vi 25. oktober.

Kampen om å bli ny direktør i Statens innkjøpssenter pirret stor leselyst. 9. januar publiserte vi en søkerliste – 34 vil bli ny direktør i Statens innkjøpssenter, bare fire kvinner

Blant «topp tre meste leste» er det ene av de to bidragene fra avdelingsdirektør innkjøp/juridisk i Undervisningsbygg i Oslo kommune, Terje Stepaschko –  Direkte anskaffelse fra én leverandør under terskelverdien på 1.1 millioner kroner. Publisert 3. oktober.

Artikkelen Kjetil Østgård ny direktør i Statens innkjøpssenter kom 9. februar og handlet om ansettelsen av Østgård.

Gjestekommentaren Kan vesentlige avvik forhandles bort? ble publisert 22. juni og var skrevet av partnerne Anders Thue og Christian Bjørtuft Ellingsen, Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig

Den ene av artiklene fra innkjøpssjef ved Universitetet i Oslo, Jacob M. Landsvik var Offentlige anskaffelser har vært gjenstand for et paradigmeskifte. Publiseringsdato var 8. mars.

Den meste leste av sakene om EFTA-domstolens uttalelse om vesentlige feil og erstatningsansvar ble publisert 16.november. EFTA-domstolens uttalelse om erstatningsansvar for brudd på anskaffelsesreglene – hvor står vi nå? var skrevet av professorene Finn Arnesen (UiO) og Halvard Haukeland Fredriksen (UiB) – begge medlemmer av KOFA.

2.november var advokatene Anders Thue og Jan Magne Juuhl-Langseth, som begge er partnere i Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig AS ute på Anbud365 med EFTA-domstolen: Erstatning for brudd på anskaffelsesreglene krever ikke vesentlig feil

Er historien om innkjøp i ferd med å bli lik historien om keiserens nye klær? spurte innkjøpssjef Jacob M. Landsvik ved Universitetet i Oslo 6. april

11.september besvarte advokat Alf Amund Gulsvik, Wikborg Rein Advokatfirma AS spørsmålet Hva betyr Kofas avgjørelse om ettersending av ESPD-skjemaet?

Mer om Statens innkjøpssenter: Ny runde for å få direktør i Statens innkjøpsenter – fungerende trakk søknaden kom 8. februar, og handlet om en ny søkerliste.

En reportasje fra Kofas fagkonferanse i Bergen i november hadde overskriften Stakkars innkjøpere, skal bare en enkel feil til for å få erstatningskrav – eller?. Den gjaldt bl.a. også EFTA-domstolen, erstatningsansvar og vesentlige feil. 13. november sto den hos oss.

Ettersending av dokumentasjon i de nye anskaffelsesreglene var temaet for artikkelen forfattet av partner Kirti Mahajan Thomassen og senioradvokat Jenny Sveen Hovda, Bull & Co Advokatfirma, publisert 19. april.

Neste på listen er igjen om Statens innkjøpssenter, denne gangen gjaldt det en avtalesuksess: Pangstart for nytt innkjøpssenter, første avtale sparer staten for 90 mill årlig. Det var ett av oppslagene 4. september.

Nr. 15 på listen er igjen en artikkel av Terje Stepaschko, avdelingsdirektør innkjøp/juridisk i Undervisningsbygg i Oslo kommune, publisert 24. august – Retten til å utvide et avrop i en rammeavtale.

Bli den første til å kommentere på "Dette er de 15 mest leste artiklene på Anbud365 i 2017"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.