Følg dagens Anbud365-webinar – nå haster det med påmelding!

Anbud365: Følg dagens Anbud365-webinar – nå haster det med påmelding!

Skriv ut artikkelen

I dag, tirsdag 20.oktober, kl. 0900 starter Anbud365s gratis webinar med tema: Når feil gir plikt til avlysning. Anskaffelsesekspertene hos Wikborg Rein Advokatfirma står for det faglige innholdet. Wikborg Rein er en av Anbud365s strategiske samarbeidspartnere. Har du ikke meldt deg på? Nå haster det – men du må være rask – kl. 0800 stenger påmeldingen.

Du kan melde deg på webinaret via denne lenken. Når du har meldt deg på, får du tilsendt lenke til webinaret.

Ved gjennomføringen av offentlige anskaffelser kan det bli gjort feil. Feilen kan være at en leverandør er blitt feilaktig avvist eller feilaktig ikke avvist, eller det er feil ved evalueringen av tildelingskriteriene. Noen feil er av en slik art at de bare kan rettes ved at konkurransen avlyses.

Plikt til avlysning

For at det foreligger plikt til avlysning må tre vilkår være oppfylt:

1. Det må være begått en feil

2. Feilen må ikke kunnes rettes på annen måte enn ved avlysning

3. Feilen må ha påvirket utfallet av konkurransen for klager (eller ha påvirket deltagerinteressen)

Praksis fra domstolene og KOFA har utviklet seg de senere årene fra at feil i stor grad ga avlysningsplikt til at man ser helt konkret på om feilen faktisk har hatt betydning. Dette gjør at mange anskaffelser som tidligere måtte avlyses nå kan fullføres, men også at det er innskjerpet muligheten for å avlyse seg ut anskaffelser.

Wikborg Rein vil gå gjennom ved hjelp av typetilfeller når en feil kan sies å ha påvirket utfallet av konkurransen for klager og når det foreligger plikt til avlysning der det er spørsmål om en feil kan ha påvirket deltagerinteressen.

Frokostwebinaret er 9-11 og blir holdt av advokatfullmektig Malene Reinertsen og advokatene Hanne Zimmer og Alf Amund Gulsvik.

Slik foregår påmelding til webinaret: Klikk her og du vil da motta en lenke til webinaret.

Webinaret er en viktig del av det fokus Anbud365 har på å belyse og løfte frem aktuelle og kompetansehevende temaer innenfor offentlige anskaffelser. Wikborg Rein er et av Norges sterkeste juridiske fagmiljøer innenfor området offentlige anskaffelser og er en av Anbud365s strategiske samarbeidspartnere.

2 kommentarer på "Følg dagens Anbud365-webinar – nå haster det med påmelding!"

  1. Lise Gro Bjørnsen | 20. oktober 2020 på 10:05 | Svar

    Hei,

    Jeg fikk dessverre ikke deltatt på webinaret “når gir feil plikt til avlysning”. Kan jeg få sett det i reprise ?

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.