Jakter kandidater på nye Kofa-medlemmer

Anbud365: Jakter kandidater på nye Kofa-medlemmerNærings- og fiskeridepartementet, her ved næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, skal oppnevne nye Kofa-medlemmer for perioden 1. juli 2019 til 30. juni 2023, og søker nå etter interesserte kandidater.

Skriv ut artikkelen

Nærings- og fiskeridepartementet inviterer alle interesserte til å melde seg eller foreslå kandidater til vervene som medlemmer i Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA). Personer med minoritetsbakgrunn oppfordres særlig til å søke.

Departementet søker også etter en kandidat som er interessert i vervet som leder av klagenemnda. De nye medlemmene vil bli oppnevnt for perioden 1. juli 2019 til 30. juni 2023.

Kvalifikasjonskrav og sammensetning

KOFA skal bestå av høyt kvalifiserte jurister med god kompetanse innen praktisk tvisteløsning og regelverket om offentlige anskaffelser, fortrinnsvis dommere, advokater og personer fra akademia. Det vil bli lagt vekt på søkernes faglige dyktighet.

Kandidatene bør ha anledning til, og være motivert til, å ha vervet i hele 4-års perioden. De må også ha tilstrekkelig tid til å ivareta vervet. Dette innebærer å kunne delta på nemndsmøter ved telefonkonferanse ca. en mandag i måneden og å ferdigstille avgjørelsene den samme uken.

Videre bør de delta på KOFAs årlige plenumsmøte, samt holde seg oppdatert på endringer som skjer i anskaffelsesregelverket. Vervet godtgjøres per sak. Leder for nemnda mottar i tillegg en årlig godtgjørelse.

Den endelige sammensetningen av KOFA må følge kravene i likestillings- og diskrimineringsloven § 28 om representasjon av begge kjønn i offentlige utvalg mv., og representere en tilfredsstillende geografisk spredning.

Prosedyre for utvelgelse av nye medlemmer

Departementet vil vurdere forslagene og innstille de som er best egnet som kandidater til vervene. Hvis kandidatene ikke passer til departementets eller regjeringens krav til sammensetning (høy kompetanse, minimum 40 prosent representasjon av begge kjønn og geografisk spredning), vil departementet selv aktivt søke etter personer for å gjøre sammensetningen fullstendig. Nemndas medlemmer oppnevnes siden av Kongen i statsråd.

Tidsfrist

Melding av eget kandidatur, eller forslag til kandidater, skal inneholde en CV og en beskrivelse av kvalifikasjonene til vedkommende, samt en begrunnelse for hvorfor de er særlig egnet for vervet. Dette sendes til postmottak@nfd.dep.no innen 29. mars 2019.

Det gjøres oppmerksom på at navn på kandidater som har meldt sin interesse og foreslåtte kandidater kan bli gjenstand for offentlig innsyn.

Spørsmål om vervet kan rettes til: Avdelingsdirektør Monica Auberg, tlf. 952 33 776 eller seniorrådgiver Margrét Gunnarsdóttir, tlf. 997 24 920.

Bli den første til å kommentere på "Jakter kandidater på nye Kofa-medlemmer"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.