KOFA kutter og kutter, saksbehandlingstiden blir stadig kortere

Anbud365: KOFA kutter og kutter, saksbehandlingstid blir stadig kortereAnsvarlig for KOFA i Klagenemndssekretariatet er seksjonssjef Line Rakner.

Skriv ut artikkelen

KOFA (Klagenemnda for offentlige anskaffelser) fortsetter å kutte i sin saksbehandlingstid. Det viser statistikkstatus for medio august i år. Reduksjonen gjelder alle de tre kategoriene der det i år har vært behandlet saker. I en av kategoriene, rådgivende saker, er antallet saksbehandlingsdager i dag nær 17% lavere enn hva den var da 2023 begynte.

Anbud365 har tatt en kikk på KOFAs statistikk halvannen måned inn i 2. halvår av 2023 (16. august). 81 klagesaker er kommet inn hittil, det er svært nær halvparten så mange nye saker som kom til behandling i 2022 totalt. Hvis klagetilstrømningen i høst blir lik tilsvarende periode i fjor, kan klagenemndas årsresultat bli på linje med tallene for 2018 og 2015, dvs. om lag 140 nye saker.

Kutter behandlingstid

Ved utgangen av 2022 noterte KOFA 62 dagers behandlingstid for prioriterte, rådgivende saker. I dag er dette tallet 61 dager.  For rådgivende saker er reduksjonen vesentlig større – fra 96 dager ved utgangen av 2022 til dagens 81 dager. Også når det gjelder gebyrsaker, viser statistikken kutt i saksbehandlingstiden – fra 359 dager da 2022 gikk inn i historien til 355 dager medio august i år.

I dagens statistikk for øvrig er det verd å merke seg at nemnda har ferdigbehandlet 80 saker, også her nær det halve antall i 2022 samlet. Mens fjoråret endte med 64 saker uten regelbrudd og 61 med regelbrudd, er forholdet p.t. at antall saker der nemnda har konkludert med «uten regelbrudd» ligger vesentlig høyere enn i saker der konklusjonen ble «med regelbrudd», hhv 39 mot 24.

Rådgivende saker og gebyrsaker

Blant de prioriterte sakene som er avgjort hittil i år er det en overvekt av regelbrudd, mens det blant de vanlige, rådgivende sakene er omvendt. Opptellingen ved fjorårsslutt i fjor viste imidlertid overvekt av regelbrudd i begge kategoriene.

Ved utgangen av 2022 kunne klagenemnda noterte seg for 23 saker der overtredelsesgebyr ble ilagt, hittil i år er det bare to slike gebyr som er ilagt. Ytterligere to saker som gjaldt ulovlig direkteanskaffelse, endte uten gebyr. Tilsvarende tall for 2022 var det dobbelte, m.a.o. fire.

Bli den første til å kommentere på "KOFA kutter og kutter, saksbehandlingstiden blir stadig kortere"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.