Søk innkjøpsfaglige utdannelser – appell fra to som fikk jobb lenge før ferdig bachelor

Anbud365: Søk innkjøpsfaglige utdannelser – appell fra to som fikk jobb lenge før ferdig bachelorInnkjøpsstudentene Eir Storrustløkken og Celina Midttun ved Høyskolen i Kristiania beklager at studietilbudet de har hatt så stor nytte av, nå synger på siste verset – de er det siste kullet som går ut nå til våren. Økt oppmerksomhet bør kunne bidra til å redusere den nåværende manglende interessen for å kunne gjenåpne, håper de. Kompetansemangelen innenfor offentlige anskaffelser er jo betydelig. Kanskje kan Anskaffelsesakademiet gjøre at denne utdannelsen på Høyskolen Kristiania kommer i gang igjen?

Skriv ut artikkelen

De fikk jobb flere måneder før de var ferdige med sin bachelor ved høyskolen, innkjøpsstudentene Eir Storrustløkken og Celina Midttun. Ganske kult, sier Celina og Eir, som også har en melding ut: Søk innkjøpsfaglige utdanninger! Det er Politiets fellestjenester og Universitetet i Oslo som har vært tidlig ute og sikret seg kompetent og rykende fersk kunnskap om anskaffelser. Det er dessverre en betydelig mangel på slik kompetanse i Norge, men derfor er også jobb-mulighetene store her for oss studenter, slår de fast. De to entusiastiske innkjøpsstudentene siktet seg i god tid i forveien inn mot det som altså ble drømmejobben.

Anbud365: Hvor har dere fått jobb?

Celina: Jeg har fått fast ansettelse hos Politiets Fellestjenester i seksjon for eiendom- og administrative anskaffelser som Anskaffelsesleder – en rådgiverstilling.

Eir: Jeg er veldig takknemlig for å kunne si at jeg har blitt ansatt som seniorkonsulent hos Universitetet i Oslo (UiO), i avdeling for økonomi og virksomhetsstyring, Seksjon innkjøp. En stilling der jeg kan gjøre det jeg brenner for – offentlige anskaffelser.

Anbud365: Hvor fikk de respektive virksomhetene tak i dere?

Celina: Jeg knyttet kontakt med seksjonslederen på LinkedIn i høst, i håp om at en slik stilling vil bli lagt ut etter hvert (NB: Godt tips til alle studenter som allerede vet hvor de drømmer om å jobbe!). Så søkte jeg på stillingen i desember da hun la den ut på profilen sin. Det var som meningen!

Eir: Jeg har lenge hatt øynene mine på Universitetet i Oslo som arbeidsplass og tenkt at det er mitt drømmested å jobbe. Tidlig i studiet ble vi varmt introdusert til UiO som en kjempefin arbeidsplass, og etter nyttår fulgte jeg med hver dag på om det skulle komme en stillingsannonse. Jeg søkte med en gang jeg kunne, og det er jeg veldig glad for!

Anbud365: Hva tenker dere om jobb-muligheten dere har fått?

Celina: Jeg er ekstremt takknemlig for tilliten og muligheten. Dette er drømmejobben! Jeg visste lenge at jeg ville jobbe i offentlig sektor, og er veldig glad for at det ble akkurat Politiet. Denne arbeidsgiveren var blant mine toppvalg, som jeg baserte på størst samfunnspåvirkning. I tillegg har jeg vært fascinert av politiet siden jeg var liten, og hatt stor respekt for jobben de gjør. Jeg har hatt familie og venner rundt meg som jobbet som betjente, og de har fortalt om hvor spennende og utfordrende det virkelig er. Her får jeg muligheten til å jobbe tett med politiet og utføre samfunnsnyttige- og kritiske anskaffelser som bidrar til et tryggere Norge. Det er ikke minst veldig motiverende å avslutte bachelorgraden min med den nye jobben i sikte!

Eir: Det er kjempegøy, og det er spesielt attraktivt for meg å jobbe på UiO da det er så store muligheter til å lære, få mange nye erfaringer og utvikle både seg selv og faglige kunnskaper. UiO bryr seg virkelig om arbeidet med offentlige anskaffelser, de satser stort – og er ledende på utviklingen av faget. Det betyr veldig mye for meg at arbeidsplassen min er like interessert i offentlige anskaffelser som det jeg selv er. Jeg setter stor pris på, og er veldig glad for tilliten de har vist meg ved å gi meg denne muligheten.  

Anbud365: Hvilke muligheter ser dere for dere fremover?

Celina: En rekke år i stillingen som anskaffelsesleder, der jeg vil skaffe meg mange nye erfaringer og masse ny kunnskap. Jeg har fått et utrolig godt inntrykk. Det virker som om de har et veldig positivt og velprioritert arbeidsmiljø, noe som er spesielt viktig for meg som er helt ny. Jeg vet også at de sitter sammen med seksjon for IKT-anskaffelser, og at det er muligheter for å jobbe med dette. På grunn av min store lidenskap for faget, som bare vil bli større for hver dag jeg arbeider med det, har jeg ingen intensjoner om å jobbe med noe annet enn anskaffelser fremover. Derimot, er jeg alltid åpen for nye muligheter som kan komme min vei.

Eir: Jeg ser frem til å bruke alt det jeg har lært på studiet og samtidig lære enda mer om anskaffelsesprosessen fra A til Å i praksis! Det blir en bratt læringskurve, og det er utrolig gøy og spennende! Interessen min for offentlige anskaffelser blir bare større og større for hver dag jeg leser og jobber med fagområdet. Nå får jeg muligheten til å blant annet være med på å forvalte og påvirke hva samfunnsressursene våre blir brukt på, og det er megakult, og jeg gleder meg utrolig mye! Før jeg starter UiO-eventyret skal jeg jobbe de neste 3 månedene hos Artifik, med videreutvikling av Artifik’s konkurransegjennomføringsverktøy, før jeg 31. mai leverer bacheloroppgaven og trer inn med nye kolleger på UiO.

Anbud365: Noe å ta med seg for andre som skal velge utdannelse? Hva betyr det å lande jobb så tidlig?

Celina: Ja, hvor viktig innkjøpsrollen er for virksomheter. Det er dessverre en betydelig mangel på denne kompetansen i Norge, men derfor er også mulighetene store for oss studenter. Man blir ettertraktet og føler seg som en del av noe viktig. Ikke minst får man være med på å utvikle feltet i en tidlig fase. Hvem har ikke lyst til å sitte igjen med den gode og trygge følelsen det gir? Man trenger heller ikke å vite hva man vil jobbe med i fremtiden, for med denne utdannelse kan man jobbe innenfor et bredt spekter av bransjer, både i offentlig og privat sektor. Vi har dessuten nesten bare hatt forelesere som har kommet fra arbeidslivet og er erfarne innkjøpere, og de har vært svært entusiastiske med å dele sin kunnskap med oss studenter.

Eir: Det å få en jobb sikret før studiet er over er kult, betryggende og veldig motiverende! Det sier også litt om at det trengs kompetanse på dette området, og at det er en trygg og ikke minst nyttig utdanning å ta! Innkjøpsfunksjonen har en kjempeviktig og ikke minst stor påvirkningskraft på samfunnet, og behovet for kompetanse kommer ikke til å synke med det første. Derfor er mitt budskap: Søk innkjøpsfaglige utdanninger!  Jeg angrer ikke et eneste sekund på utdanningen strategisk innkjøpsledelse, og jeg kan anbefale på det aller sterkeste å ta utdanning i denne retningen!

Bli den første til å kommentere på "Søk innkjøpsfaglige utdannelser – appell fra to som fikk jobb lenge før ferdig bachelor"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.