Jobber du med anskaffelser av mat? DFØ trenger din hjelp!

Anbud365: Jobber du med anskaffelser av mat? DFØ trenger din hjelp!Det er utfordrende å lage tildelingskriterier for mat- og drikkeprodukter. - Vi trenger hjelp fra innkjøpere, miljørådgivere, bestillere og kjøkkenpersonell for å sikre at disse blir så gode som mulig, sier Elisabeth Sandnes, seniorrådgiver i DFØ, som inviterer til workshop 5. april.

Skriv ut artikkelen

5. april er det hybrid workshop i DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring). Dit er du invitert til å bidra til å utforske muligheten for tildelingskriterier for mat og drikkeprodukter, med klima- og miljøeffekt. Det er utfordrende å lage tildelingskriterier for denne produktkategorien, sier Elisabeth Sandnes, seniorrådgiver i DFØ. Fotavtrykket til maten er jo i produktet og valget av produkt tas på et senere tidspunkt enn avtalen inngås. Jobber du med anskaffelser av mat? DFØ trenger din hjelp!

Fra 1. januar i år kom det skjerpede krav for å ivareta klima- og miljøhensyn i offentlige anskaffelser.  Endringene innebærer at klima- og miljøhensyn som hovedregel skal vektes med minimum tretti prosent, men åpner for unntak hvis gitte vilkår er oppfylt.

Lage tildelingskriterier

De skjerpede kravene i anskaffelsesforskriften § 7-9 har ført til behov for å lage egnede tildelingskriterier. For mat- og drikkeprodukter er valg av produkt og hva som skjer (valg av klimavennlige produkter og at produktet blir spist) valg som tas på et senere tidspunkt enn avtalen. Her trengs interne rutiner og god kommunikasjon på kjøkkenet, men også elementer i avtalen kan påvirke.

-Det er utfordrende å lage tildelingskriterier for denne produktkategorien, og her trenger vi hjelp fra innkjøpere, miljørådgivere, bestillere og kjøkkenpersonell for å sikre at disse blir så gode som mulig, sier Elisabeth Sandnes, seniorrådgiver i DFØ. Jobber du med anskaffelser av mat? DFØ trenger din hjelp! Fotavtrykket til maten er jo i produktet og valget av produkt tas på et senere tidspunkt enn avtalen inngås.

Webinar og workshop

På workshopen 5. april inviterer DFØ til å utforske muligheten for tildelingskriterier for mat og drikkeprodukter, med klima- og miljøeffekt. Før workshopen vil DFØ også holde et webinar med en introduksjon til de skjerpede kravene samt vise frem eksempler de har funnet i konkurransedokument. Offentlig fellesinnkjøp i Agder, NHO og Virke vil også dele sine innspill.

Det er mulighet for å delta både digitalt og fysisk i DFØs lokaler på Økern i Oslo. Om du ikke har mulighet til å delta den 5. april, men har synspunkter, er du også invitert til å ta kontakt med Elisabeth Sandnes. Arrangementet går fra 09.00 til 10.00 og workshopen fra 10.15 til ca 11.45.

DFØ ser frem til å høre fra dere!  Påmelding her.
Målgrupper er Innkjøpere, miljørådgivere, innkjøpsledere, bestillere/kjøkkenpersonell, leverandører (grossister og produsenter), bransjeorganisasjoner, miljøorganisasjoner og andre interessenter for feltet.

Bli den første til å kommentere på "Jobber du med anskaffelser av mat? DFØ trenger din hjelp!"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.