Kjenner du til en smart og grønn offentlig anskaffelse som kunne være interessant for flere?

Anbud365: Kjenner du til en smart og grønn offentlig anskaffelse som kunne være interessant for flereVi er særlig på jakt etter eksempler fra små og middels store kommuner og fra andre offentlige virksomheter uten større innkjøpsavdelinger, skriver artikkelforfatteren (foto: Ann-Turi Ford).

Skriv ut artikkelen

Av Eivind Hoff-Elimari, Anskaffelsesdivisjonen, Direktoratet for forvaltning og økonomistyring

Vi i DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) jobber nå med å utvide og oppdatere vår eksempelbank for bærekraftige og innovative anskaffelser.

Kort sagt er vi ute etter små og store eksempler på offentlige anskaffelser som bidrar på en eller annen måte for å spare klima og miljø og samtidig skape bedre og mer effektive tjenester til innbyggerne. Det er et bredt spekter av grep vi er på jakt etter eksempler på: F.eks. er det interessant med eksempler der en virksomhet går fra å formulere spesifikke løsninger i konkurransegrunnlag til i stedet å formulere behovene som skal dekkes. Eksplisitte klima- og miljøkrav er selvsagt interessante, og det samme er evaluering av livssykluskostnader eller bevisst design av insentiver i en kontrakt for å sikre smarte og ressurseffektive valg i gjennomføringen av den.  

Vi leter etter anskaffelser som minimum er kommet til kontraktsinngåelse, og gjerne som har kommet så langt at byggene, anleggene, varene eller tjenestene faktisk er blitt levert og man kan si noe om effekten av anskaffelsen. Vi ønsker stor bredde, slik at alle deler av offentlig sektor kan finne eksempler som er relevante for dem. Det betyr at vi er særlig på jakt etter eksempler fra små og middels store kommuner og fra andre offentlige virksomheter uten større innkjøpsavdelinger.

For hvert eksempel vi velger ut, vil vi be om å publisere kontaktpersoner og konkurransegrunnlaget.

Kjenner du til noe som kanskje kunne passe? Ta gjerne kontakt på eivind.hoff-elimari@dfo.no/95 42 95 17 – helst innen 8. april.

Bli den første til å kommentere på "Kjenner du til en smart og grønn offentlig anskaffelse som kunne være interessant for flere?"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.