Tester ut grunnlag for senere ESPD–praksis gjennom fem anskaffelser

Anbud365: Tester ut grunnlag for senere ESPD–praksis gjennom fem anskaffelser– Generelt er det alt for mye «dette trenger vi ikke tenke på» stoff i denne erklæringen. Jeg tror dette vil bli en sovepute for leverandører og for oppdragsgivere, og at man kan komme i mange situasjoner framover der valgte leverandør ikke fyller kravene, sier daglig leder i Dammerud Kompetanse AS, Tore Dammerud, til Anbud365.

Skriv ut artikkelen

De har kunngjort fem anskaffelser i år – alle med krav om utfylt ESPD-skjema, ledsaget av en egen veiledning. –  Vi ser dette som en test, og vil bruke erfaringene vi får ved tilbudsåpning til å etablere en praksis i forhold til dette, sier daglig leder Tore Dammerud i Dammerud Kompetanse AS til Anbud365.

Selskapet gjennomfører fem anskaffelser som gjelder hovedentreprise og delentrepriser (fag) på utbygging av sykehjem/administrasjonsbygg. Alle på vegne av en kommune på Nordvestlandet.

– Vi var veldig i tvil om vi skulle bruke ESPD da vi ikke fant andre relevante eksempel der dette var brukt. Vi valgte likevel å kjøre dette, da det er et krav etter loven, sier Tore Dammerud, som opplyser at de har skrevet i konkurransegrunnlaget at tilbyderne kan velge å sende svar på ESPD-skjema i XML-format eller i pdf.

Han fremhever at Difi har gitt god hjelp og veiledning underveis før utlysing.

Laget veiledning

I tillegg har de laget en enkel veiledning til leverandørene, med lenker til nettsted og til regjeringen.no og anskaffelser.no.

Dammerud poengterer at de ser dette som en test, og vil bruke erfaringene de får ved tilbudsåpning til å etablere en praksis i forhold til dette.

– Dersom vi er i tvil når det gjelder bruken og svarene vi får, vil vi vurdere å hente inn kvalifikasjonsdokumentene fra samtlige tilbydere før vi gjennomfører sluttevaluering/tildeling, understreker han, og fortsetter:

Kan bli sovepute?

– Generelt er det alt for mye «dette trenger vi ikke tenke på» stoff i denne erklæringen. Jeg tror dette vil bli en sovepute for leverandører og for oppdragsgivere, og at man kan komme i mange situasjoner framover der valgte leverandør ikke fyller kravene. Særlig tror jeg dette vil gjelde innenfor bygg og anlegg, der det i dag ser ut til å være en vane at man sender ut protokoll fra tilbudsåpning med totalpris for alle leverandører. Jeg ser for meg at det her kan skapes grobunn for mange misforståelser og konflikter.

Men, Dammerud er optimist, og tror at det meste kan ordnes dersom man er ryddig.

Bli den første til å kommentere på "Tester ut grunnlag for senere ESPD–praksis gjennom fem anskaffelser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.