Anskaffelseskonferansen blir finalen; hektiske innkjøpsdager i oktober  

Anbud365: Anskaffelseskonferansen blir finalen; hektiske innkjøpsdager i oktoberDirektør Hilde Singsaas, topplederen i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ), skal åpne Anskaffelseskonferansen i år, mens Dag Strømsnes, divisjonsdirektør og leder av DFØs anskaffelsesdivisjon tar turen fra sitt midlertidige opphold i Paris for å fortelle om internasjonale trender i offentlige anskaffelser.

Skriv ut artikkelen

I løpet av seks oktober-dager skal tre store og mindre store anskaffelsesbegivenheter finne sted. Det begynner med Kofa-konferansen i Bergen torsdag 26.oktober, så kommer en helg og deretter Anskaffelsesakademiets F&U-dag mandag 30.oktober i Oslo – og 31.oktober er datoen for årets utgave av Anskaffelseskonferansen i regi av Direktoratet for forvaltning og økonomistyring. I skrivende stund foreligger en skisse av Anskaffelseskonferansens program, der hvordan navigere på en effektiv og bærekraftig måte i en offentlig innkjøpers verden er overskriften.

Anskaffelseskonferansen til DFØ tilbys i år både som et fysisk og et digitalt arrangement.  Radisson Blu Scandinavia Hotel i Oslo er, som så mange ganger før, stedet. Lansering av eForms – de nye kunngjøringsskjemaene og – omsider – nye Doffin er konferansens hovedattraksjoner, skal vi tro DFØ, i tillegg til utdeling av Anskaffelsesprisen. I år er det meningen at prisen skal gå til en virksomhet som har utmerket seg i arbeidet med å gjøre en mer bærekraftige anskaffelser. Disse tre attraksjonene er foreløpig hva vi vet om hva som skal foregå før lunsj.

Dag Strømsnes fra Paris

I tillegg til «internasjonale trender samt innsikt i politiske føringer når Dag Strømsnes tar turen fra Paris for å snakke om hva som opptar OECD om dagen». Strømsnes er til daglig divisjonsdirektør og leder Anskaffelsesdivisjonen i DFØ, men fra september 2023 til mai 2024 skal ha gå inn i ledergruppen i den delen av OECD som bl.a. har med offentlige anskaffelser, og høste verdifulle internasjonale erfaringer. OECD (Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling) er en internasjonal organisasjon av industriland. Det 38 medlemsland, Norge ble medlem i 1961.

Arrangementet er i år lagt opp til at man etter lunsj kan «din egen konferanseopplevelse», som vel i praksis betyr at det settes opp parallellsesjoner. Og her er det mye å velge mellom:

  • Siste nytt fra Markedsplass for skytjenester, bl.a. om utprøving av skytjenester innen personvern og sikkerhet og hvordan offentlige virksomheter kan dra nytte av “referansearkitektur for sikkerhet” ved anskaffelse av skytjenester.
  • Hvordan utgjøre en forskjell i arbeidet med å motvirke arbeidslivskriminalitet?  Det kommer en Norgesmodell med nasjonale seriøsitetskrav for alle offentlige anskaffelser og DFØ skal lage veiledning, ikke minst til oppfølging av seriøsitetskravene.
  • Grønn næringsutvikling og hvordan kjøpe brukt er to valgmuligheter blant alternative parallellsesjoner.
  • Nye Doffin og eForms er naturlig nok også et mulig parallellsesjons-valg. Hva er EUs ambisjoner for datadrevne anskaffelser og hva kan vi få til med nye Doffin, er blant spørsmålene det forventes svar på i en slik sesjon? Samt erfaringer DFØ ha vunnet gjennom sin beta-versjon av nye Doffin. Neste år er det for øvrig 30 år siden grunnlaget for Doffin ble lagt.
  • Hvordan bli en bedre innkjøpsleder for din virksomhet? Her er det noe erfaringer fra mentorprogrammet om organisasjonspolitikk og innkjøpslederens rolle.

I pausene, under lunsjen og etter konferansen, blir det i tillegg mulighet til å treffe fagfolkene i DFØ på deres tjenestetorg. Her er det mulighet til å få svar på spørsmål om alt fra mentorprogrammet, kriterieveiviseren, hvilke fellesavtaler Statens innkjøpssenter jobber med, nøkkelaktiviteter for god kontraktsoppfølging, StartOff og mye mer. Ideen minner mye om en tradisjon Anbud365-dagen har hatt, nemlig å åpne muligheter for å treffe og spørre eksperter i pausene.

Og Anskaffelseskonferansen åpnes av toppsjefen i DFØ, direktør Hilde Singsaas.

Program, og påmeldingsmulighet finner du her.

Bli den første til å kommentere på "Anskaffelseskonferansen blir finalen; hektiske innkjøpsdager i oktober  "

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.