Nå er det tid for å nominere kandidater til Anskaffelsesprisen 2023

Anbud365: Nå er det tid for å nominere kandidater til Anskaffelsesprisen 2023En jury bestående av fagpersoner innenfor området bærekraft vil plukke ut vinneren av Anskaffelsesprisen 2023 blant alle de nominerte. På bildet tre av årets jurymedlemmer, fra venstre: Heidi Furustøl, Etisk Handel, Odd Olaf Schei, Direktoratet for forvaltning og økonomistyring og Maren Lundhaug, Lofotrådet.

Skriv ut artikkelen

Årets tildeling av Anskaffelsesprisen til DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) skal foregå på Anskaffelseskonferansen 2023 31. oktober. I år går prisen til en virksomhet som har utmerket seg i arbeidet med å gjøre en mer bærekraftige anskaffelser. Mulighetene for å nominere en kandidat til prisen er åpen, fristen er 25.september. Anskaffelsesprisen 2023 er niende utgave, og Oslo kommune har vært på pallen fem av de åtte gangene prisen hittil er delt ut.

DFØ leverte høsten 2021 «Handlingsplan for økt andel grønne og innovative offentlige anskaffelser» til Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) og Klima- og miljødepartementet (KLD). I planen oppfordres offentlige oppdragsgivere til å ta ytterligere hensyn til bærekraft i sine anskaffelser. Gjennom tildeling av Anskaffelsesprisen 2023 ønsker DFØ å premiere virksomheter som har fått til nettopp det, m.a.o. til noen som har utmerket seg i arbeidet med å gjøre mer bærekraftige anskaffelser.

Kriteriene

Virksomhetene kan søke selv eller nominere andre offentlige virksomheter som de vet har oppfylt ett eller flere av de oppsatte fire kriteriene. Dette er kriteriene:

i. En offentlig oppdragsgiver som har gjennomført en anskaffelse med dokumentert miljøeffekt 
ii. En offentlig oppdragsgiver som har gjennomført en anskaffelse der man i særlig grad har lykkes med ivaretakelse av sosial bærekraft 
iii. En oppdragsgiver som har involvert markedet på en bevisst måte for å oppnå mer bærekraft og på den måten bidratt til utvikling av markedet
iv. En oppdragsgiver som har satt seg høye mål innen bærekraft og bruker anskaffelser som et strategisk virkemiddel for å nå disse

Årets jury

En jury bestående av fagpersoner innenfor området bærekraft vil plukke ut vinneren blant alle de nominerte: Odd Olaf Schei, Direktoratet for forvaltning og økonomistyring, Tanja Huse-Fagerlie, KS Anskaffelsesforum, Maren Lundhaug, Lofotrådet, Heikki Eidsvoll Holmås, Entreprenørforeningen bygg og anlegg (EBA), Maja Adriaensen, StartupNorway og Heidi Furustøl, Etisk Handel.

De åtte tidligere vinnerne

2022: Oslo kommune og OneMed AS
2021: Rælingen kommune og HENT
2020: Ingen utdeling grunnet korona-restriksjoner
2019: Elverum kommune og Betonmast Innlandet
2018: Statsbygg og Undervisningsbygg (Oslo kommune)
2017: Tysvær kommune og Oslo kommune
2016: Bergen kommune og Oslo kommune
2015: Universitetet i Bergen
2014: Skatteetaten, Universitetet i Oslo og Oslo kommune  

Bli den første til å kommentere på "Nå er det tid for å nominere kandidater til Anskaffelsesprisen 2023"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.