På DFØ-konferanse 3. mai: KGV-markedet til debatt, Statnett valgte fransk

nbud365: På DFØ-konferanse 3. mai KGV-markedet til debatt, Statnett valgte franskValget falt på en fransk leverandør da vi skulle dekke vårt totalbehov innenfor KGV/ KAV, opplyser Therese H. Mork, som er seksjonsleder, IT& Digitalisering Anskaffelser i Statnett.

Skriv ut artikkelen

Markedssituasjonen i Norge har over tid vært i endring, og i dag er det få leverandører av KGV på det norske markedet. Situasjonen skal opp til debatt på DFØ-konferansen 3. mai, ««Digitale anskaffelser 2022». Blant deltakerne der er seksjonsleder Therese H. Mork i Statnett. Da de nylig skulle anskaffe til totalløsning for KGV/KAV, valgte de å lete etter leverandør utenfor Norge. Ingen av leverandørene vi forhandlet med var norske, sier hun til Anbud365.

NB: Ny påmeldingsfrist: Mandag 2. mai kl. 11.00.

I rekken av høyaktuelle programposter på konferansen «Digitale anskaffelser 2022» – i regi av Direktoratet for forvaltning og økonomistyring, er det også en paneldebatt, der temaet er forventninger til KGV-markedet.  

I de siste månedene og årene er det skjedd betydelige endringer i dette markedet. Oppdragsgivere ble av DFØ sist høst gjort oppmerksomme på at dersom de kunngjør en konkurranse på nytt KGV, ville det dengang innebære en risiko for å få tilbud fra bare en én leverandør. Markedssituasjonen i Norge har endret seg i løpet av kort tid og det er per i dag få leverandører av KGV på det norske markedet. Mercell har kjøpt opp flere av sine konkurrenter både i det norske markedet og i Europa.

Valgte fransk

Statnett har valgt en fransk leverandør, som heter Ivalua. – De vant konkurransen sammen med KPMG som implementeringspartner, opplyser Therese H. Mork, som er seksjonsleder, IT& Digitalisering Anskaffelser i Statnett. Valget falt på denne leverandøren da de kunne dekke vårt totalbehov innenfor KGV/ KAV, kategoriledelse og leverandøroppfølging. Vi opplevde at Ivalua hadde den beste totalløsningen, med ett felles brukervennlig grensesnitt for våre behov. Vi hadde flere forhandlingsrunder med to leverandører og konkurranse helt til målstreken. Ingen av leverandørene vi forhandlet med, var norske.

Kontrakt ble gjort kort før nyttår, og første tredjedel av implementeringen er nå unnagjort. Løsningen skal etter planen være operativ fra oktober i år.

Paneldebatt om KGV-markedet

I paneldebatten på DFØ-konferansen skal Mork delta sammen med Lars Johan Frøyland, direktør forretningsutvikling fra Sykehusinnkjøp og Kariann Bigseth, innkjøpssjef fra Ålesund kommune. Fra DFØ stiller avdelingsdirektør André Hoddevik. Det heter at man i paneldebatten ønsker å sette søkelys på at konkurransen i det norske KGV-markedet er i ferd med å bli styrket, og hvor Statnett har vist dette i praktisk handling.

På DFØs årlige konferanse om digitalisering av offentlige anskaffelser dreier det seg denne gangen om erfaringer med digital transformasjon av anskaffelsesprosesser og hva det vil si å være datadrevet. Tidligere gikk konferansen under navnet EHF-konferansen.

NB: Ny påmeldingsfrist: Mandag 2. mai kl. 11.00.

Bli den første til å kommentere på "På DFØ-konferanse 3. mai: KGV-markedet til debatt, Statnett valgte fransk"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.