Offentlige anskaffelser: Stort og smått 25.juni

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 25.juni- Meningsløst, sier fylkesordfører Terje Riis-Johansen (Sp) i Vestfold og Telemark. «Bypakka» i Porsgrunn bruker nok en gang stein fra andre siden av kloden. Dette er det femte miljøprosjektet i Porsgrunn der det brukes langreist stein, ifølge Varden (foto: Tom Riis/Vestfold og Telemark fylkeskommune).

Skriv ut artikkelen

Den «store» anskaffelseskonferansen går av stabelen 23. november, det er klart hvem som skal evaluere terskelverdi-hevingen, og mer enn 35 interesserte har meldt seg på den første felles skytjenesteavtalen. LO vil ikke ha flere luftambulanse-anbud og Ålesund konkurranseutsetter pensjon. Norsk bedrift kapret stor, offentlig kontrakt i Sverige. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Skal evaluere terskelverdi-hevingen

Oslo Economics skal på oppdrag fra Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) gjennomføre evalueringen av virkningen av hevingen av den nasjonale terskelverdien, får Anbud365 opplyst i NFD. Rapporten skal foreligge innen 10. januar 2022. Mer om evalueringen her.

Anskaffelseskonferansen 23. november

DFØs Anskaffelseskonferanse er i år tilbake! Om konferansen blir fysisk eller digital er avhengig av råd og anbefalinger fra myndighetene.

Engangsplast-forbud fra 3. juli

Forbud mot enkelte engangsprodukter av plast trer i kraft 3. juli 2021. Forbudet vil især ha betydning for offentlige innkjøp av cateringprodukter, men også for hygieneprodukter, heter det på anskaffelser.no.

Skytjeneste-avtale: 35 interesserte

Mer enn 35 offentlige virksomheter har allerede sluttet seg til den første fellesavtalen på markedsplassen for skytjenester. Virksomheter som vil ha muligheten til å bruke avtalen, må slutte seg til rammeavtalen innen 29. juni 2021, skriver prosjektleder Kjetil Østgård på Linkedin.

Skal kjøpe opp mot 100 fjerntog

Norske tog forbereder en av tidenes største anskaffelser: Kjøpet av opp mot 100 nye fjerntog. Nå ber Norske tog om innspill fra markedet og interessegrupper i forbindelse med forberedelsene til kunngjøring av konkurransen.

LO-nei fortsatt ambulanse-anbud

LO avviser forslaget fra ekspertgruppen som har utredet hvordan luftambulansetjenesten skal organiseres i framtida, heter det på frifagbevegelse.no. Ekspertutvalget som har utredet hvordan tjenesten skal driftes i framtiden, mener at dagens modell med anbudskonkurranse er den beste løsningen.

Forplikter seg på internasjonal IKT-pakt

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) forplikter seg til ambisiøse prinsipper for anskaffelser av PCer og smarttelefoner. Virksomheter i åtte land, deriblant DFØ, har signert den internasjonale IKT-pakten for sirkulært og rettferdig IT-utstyr.

Konkurranseutsetter pensjon

Ålesund kommunestyre har vedtatt å lyse ut kommunens pensjon på anbud – til tross for protester fra arbeidstakerorganisasjonene, melder Sunnmørsposten.

Norsk-tysk seier i taxfree-konkurranse

Norske Airport Retail Norway (ARN) og norsk-tyske Travel Retail Norway (TRN) er vinnerne av taxfree-konkurransen for Avinors lufthavner. Tilbudskonkurransen har hatt bred internasjonal deltakelse med sterk konkurranse mellom tilbyderne. Vinnertilbudene forventes å gi Avinor 18 milliarder i inntekter over en femårsperiode.

Langreist stein for femte gang

– Meningsløst, sier fylkesordfører Terje Riis-Johansen (Sp) i Vestfold og Telemark. «Bypakka» i Porsgrunn bruker nok en gang stein fra andre siden av kloden. Dette er det femte miljøprosjektet i Porsgrunn der det brukes langreist stein, ifølge Varden.

Vil styrke sin posisjon i offentlige anbud

Norske Xait kjøper det amerikanske teknologiselskapet Privia for å styrke sin posisjon i det offentlige anbudsmarkedet. Privia er et verdensomspennende selskap som tilbyr programvareløsninger for samhandling til det offentlige anbudsmarkedet.

Gjøvik-bedrift med stor, svensk kontrakt

Topro på Gjøvik skal levere rullatorer til innbyggere i Stockholm. Dette sikrer arbeidsplassene på Gjøvik. Avtalen med svenskene er verd til sammen 40 millioner kroner over en periode på fire år. Topro skal levere 10.000 rullatorer i året til regionen i Stockholms Län.

Skal sjekke mat-avtaler og god dyrevelferd

– Vi vil ta en gjennomgang av kommunens matinnkjøp for å se om våre avtaler med matleverandører basert på gjeldende praksis må oppdateres for å ivareta god dyrevelferd, sa Nittedals ordfører, Inge Solli, på et spørsmål i kommunestyret. Det er avisen Varingen som melder det.

Sarpsborg og Skatteetaten mot useriøse

Sarpsborg kommune og Skatteetaten har nå inngått en avtale som skal forebygge at slike leverandører får avtaler med kommunen. Avtalen gjelder for kommunen som innkjøper og byggherre, samt for markedsplasser i kommunal regi.

Ny plattform for sirkulære anskaffelser

Kunnskap, tips og råd om klimatilpassede og sirkulære anskaffelser. Også nyheter om lovgivning, politikk og forskning på området. Dette er innholdet på en ny digital plattform. All informasjon på siden er basert på IVL Svenska Miljöinstitutets pågående forskning og oppdrag.

Gode intensjoner, men …

I mange av landets kommuner ønsker politikerne innenfor lovgivningens rammer i størst mulig omfang å benytte de lokale håndverkere, når de står over for kommunale anbud. Likevel opplever Træsektionen i DI Dansk Byggeri at kommunene tross de gode intensjoner ofte får skapt den motsatte effekt, når de Konkurranseutsetter oppgavene.

Dynamisk innkjøpssystem mot markedsdominans

Tidligere har det vært kritikk av at markedet for digitale læremidler var for dominert av de største forlag. Det var en av grunnene til at Statens og Kommunernes Indkøbsservice i 2018 introduserte et dynamisk innkjøpssystem for digitale læremidler til bruk i landets folkeskoler. I dag er der 31 tilbydere registrert i systemets, ifølge udbudsmedia.dk.

Nye grønne EU-kriterier

EU-kriterier for grønne kjøp av pc-er, monitorer, lesebrett og smarttelefoner er nå tilgjengelig i 23 EU-språk. Kriteriene er ledsaget av tekniske rapporter. Formålet med kriteriene er å skape en god balanse mellom miljøprestasjon, kostnadsberegning, markedstilgjengelighet og enkel verifisering når offentlige innkjøpere skal anskaffe.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 25.juni"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.