Personalsak og politianmeldelse etter prislekkasje i anbudskonkurranse

Anbud365: Personalsak og politianmeldelse etter prislekkasje i anbudskonkurranseMøre og Romsdal fylkeskommune, her ved fylkeskommunedirektør Toril Hovdenak, har meldt en prislekkasje til politiet (foto: Magnar Fjørtoft).

Skriv ut artikkelen

Underveis i en anbudskonkurranse dumpet konkurrentens priser ned i fanget hos Veidekke. Ubedt. Prisopplysningene kom fra oppdragsgiver, Møre og Romsdal fylkeskommune. Den som har sendt opplysningene, jobber ikke lenger i fylkeskommunen. Hos NCC, hvis priser dette gjelder, forstår man ikke hvordan det kan ha skjedd at deres priser havnet hos Veidekke. Det er hva politiet nå skal finne ut.

Ifølge en pressemelding fra Møre og Romsdal fylkeskommune kom man under vær med lekkasjen mens de aktuelle anbudskonkurranser om asfaltlegging på fylkesveiene var i gang. Resultatet ble utsettelse av tilbudsfristen, samtidig som fylkeskommunen satte i gang tiltak for å få på plass nødvendige kontrakter for asfaltleggingen.

Personalsak og anmeldelse

Prisopplysningene som er lekket, er hentet fra et tidligere innlevert tilbud. Ifølge Sunnmørposten er det Veidekke som har fått oversendt prisopplysningene fra et NCC-tilbud. Lekkasjen stammer fra fylkeskommunen og ikke fra de to leverandørene seg imellom.

Fylkeskommunen har varslet mulige tilbydere i konkurransen og markedet ellers er varslet via KGV-verktøyet til Mercell. I tillegg er saken håndtert som en personalsak i fylkeskommunen, samtidig som den er politianmeldt. Ifølge Sunnmørsposten er den som skal ha sendt opplysningene, ikke lenger i jobb for fylkeskommunen.

Slo raskt alarm

Veidekke sier til mediene at NCC-prisene kom til dem uten forvarsel, m.a.o. informasjon de ikke skulle ha mottatt. De slo imidlertid raskt alarm og varslet fylkeskommunen. Om det er inkurie, tabbe eller «uærlige» sjeler bak hendelsen ønsker ikke Veidekke å ha noen som helst formening om. Hvordan det kan ha seg at noen i fylkeskommunen har sendt deres tilbud til konkurrenten er det store spørsmålet hos NCC.

I pressemeldingen fra fylkeskommunen fremhever fylkeskommunedirektør Toril Hovdenak at de er opptatt av å være profesjonelle i anbudsprosesser. Asfaltleggingen gjelder fylkesveier som har så dårlig standard at det kan oppstå farlige situasjoner, heter det.

Bli den første til å kommentere på "Personalsak og politianmeldelse etter prislekkasje i anbudskonkurranse"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.