Har inngått en serie hasteavtaler med norske leverandører av smittevernutstyr

Anbud365: Har inngått en serie hasteavtaler med norske leverandører av smittevernutstyr- Det er arbeidet godt med å få på plass disse avtalene og produksjon i Norge er et viktig bidrag for å sørge for nok smittevernutstyr til helsevesenet fremover. Det internasjonale markedet for smittevernutstyr er krevende etter koronautbruddet og det er viktig at smittevernutstyr også kan produseres i Norge, sier administrerende direktør Cathrine M. Lofthus i Helse Sør-Øst RHF.

Skriv ut artikkelen

I løpet av de siste ukene er det inngått en rekke avtaler med ulike norske virksomheter som er i gang med å produsere smittevernutstyr med sikte på levering de neste seks månedene: 600.000 engangs smittevernfrakker, 60.000 flergangs smittevernfrakker, 1,7 mill visir/øyebeskyttelse, 200.000 operasjonsluer og desinfeksjonsvæske, inntil 20.000 liter i døgnet, melder Sykehusinnkjøp. Det er i tillegg utlyst en innovativ anskaffelse av åndedrettsvern, og 44 leverandører ønsker å delta i denne anskaffelsen.

Norsk produksjon kommer i tillegg til det man importerer fra utlandet. ​Sykehusinnkjøp HF har dialog med markedet og fremforhandler avtaler både om norsk og utenlandsk produksjon. Helse Sør-Øst RHF er avtalepart og har ansvar for godkjennelse av avtalene med de ulike leverandørene.

Det er flere norske produsenter som kan produsere og levere smittevernutstyr, og Sykehusinnkjøp HF har derfor gjennomført konkurranser for produksjon av engangsvisir og smittevernfrakker.

Anbud365:  Har inngått en serie hasteavtaler med norske leverandører av smittevernutstyr
– Vi har lagt vekt på vanlige innkjøpsfaglige kriterier som kvalitet, pris og leveringssikkerhet, fastslår administrerende direktør Kjetil Istad i Sykehusinnkjøp HF.

– Vi har lagt vekt på vanlige innkjøpsfaglige kriterier som kvalitet, pris og leveringssikkerhet. Siden det fortsatt er viktig å skaffe dette utstyret raskt, har leveringssikkerhet blitt tillagt stor vekt. Samtidig har vi hatt så mange potensielle tilbydere at det har vært mulig å gjennomføre en reell konkurranse, sier administrerende direktør Kjetil Istad i Sykehusinnkjøp HF.

Hasteanskaffelser

Konkurransene ble gjennomført som hasteanskaffelser. Det innebærer at kvalifiserte leverandører ble invitert til en konkurranse, som for øvrig følger vanlige anskaffelsesregler. For produksjon av engangsvisirer ble 25 norske produsenter invitert inn i konkurransen. 18 tilbydere leverte tilbud og konkurrerte om avtaler for produksjon.

For produksjon av smittevernfrakker ble fem tilbydere invitert inn i konkurransen. I tildelingen har man spesielt lagt vekt på at tilbyderne har en stor produksjonskapasitet og har tilgang på materialer som holder de kvalitetskravene som stilles til smittevernfrakker.

Leverandører

Sykehusinnkjøp HF har de siste ukene hatt en tett dialog med flere leverandørorganisasjoner for å få innspill fra markedet om hvordan norske produsenter kan bidra. Blant annet har Norway Health Tech, NHO, Innovasjon Norge, Siva, Nemko og Norsk industri vært aktive bidragsytere, både med å arrangere dialogmøter og oppfordre samarbeidsbedrifter til å bidra.

Bli den første til å kommentere på "Har inngått en serie hasteavtaler med norske leverandører av smittevernutstyr"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.