60 kommuner med når Bærum gjør innovativ anskaffelse av digitale læremidler

Anbud365: 60 kommuner med når Bærum gjør innovativ anskaffelse av digitale læremidlerBærum gjør en innovativ anskaffelse for digitale læremidler og er for øyeblikket i dialog med leverandører, men det er ikke for sent for flere interesserte kommuner å følge løpet!

Skriv ut artikkelen

Bærum kommune har i disse dager mobilisert omtrent 60 kommuner for å gå sammen om bedre digitale læringsmidler. Kommunen gjør en innovativ anskaffelse og er for øyeblikket i dialog med leverandører, men det er ikke for sent for flere interesserte kommuner å følge løpet!

Det startet med behov fra Bærum kommune om at eleven må ha tilgang på best mulig tilpassede læremidler til enhver tid for å få maksimalt faglig og personlig utbytte av sin skolegang.  Bærum kommune har i disse dager mobilisert omtrent 60 kommuner for å gå sammen om bedre digitale læringsmidler. Etter at rådmannen i Bærum inviterte leverandører, gründere, forskningsmiljø og andre interessenter til dialog og drøfting, har ballen begynt å rulle. Bærum gjør en innovativ anskaffelse og er for øyeblikket i dialog med leverandører, men det er ikke for sent for flere interesserte kommuner å følge løpet!

Anskaffelse og bruk av digitale læremidler

Samarbeidsprosjektet søker å skape et helhetlig system rundt anskaffelse og bruk av digitale læringsmidler. Systemet skal sikre læringsmidler av god faglig kvalitet, med god informasjonssikkerhet og godt ivaretatt personvern. Prosjektet handler også om å få på plass infrastruktur som gjør det enkelt for lærere å finne de beste læringsmidlene for hver enkelt elev. Dette skal realiseres gjennom å løse behovet for enkelt å kunne velge og bruke elevtilpassede digitale læremidler og ressurser, fra ulike innholdsleverandører.

Innovativ anskaffelse

For å kunne oppfylle behovene gjennomføres en innovativ anskaffelse i samarbeid med Nasjonalt program for leverandørutvikling. Felles anskaffelser betyr ikke nødvendigvis at alle kjøper samlet fra samme leverandør. Det er viktig å presisere at det å gå sammen om anskaffelsesprosessen, dele erfaringer, dra nytte av hverandres kompetanse og diskutere felles konkurransegrunnlag ikke nødvendigvis betyr at man kjøper samlet. Det er viktig for å ivareta konkurransen i markedet. Den pågående leverandørdialogen består av skriftlige innspill og møter med leverandørene ut året.

Samarbeid på tvers av kommuner og med nasjonale aktører gir potensielle gevinster på mange områder. Analyser fra gjennomførte prosjekter hos Nasjonalt program for leverandørutvikling viser at viktige gevinster ved å gjøres disse anskaffelsene felles har vært utfyllende kompetanse, styrkede samarbeidsrelasjoner og økt volum. Analysene konkluderer med at felles anskaffelser er en god løsning for å sikre at knappe ressurser benyttes på en god måte.

Appell til kommuner: Bli med!

Målet med prosessen er løsning(er) som dekker kommunenes behov. Behovet er visualisert gjennom brukerreiser. I etterkant av leverandørdialogen vil prosjektet avklare hvordan arbeidet organiseres videre, herunder valg av konsept, anskaffelsesprosedyre og avklaring av anskaffelsens omfang. Dette er altså en god tid for andre kommuner å følge løpet!

Kommuner som ønsker mer informasjon om initiativet kan ta kontakt med prosjektleder Christian Opdal Eid (christian.eid@baerum.kommune.no)

Bli den første til å kommentere på "60 kommuner med når Bærum gjør innovativ anskaffelse av digitale læremidler"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.