Nav satset på StartOff, fikk endelig frem et testverktøy de har tro på

Anbud365: Nav satset på StartOff, fikk endelig frem et testverktøy de har tro påNav var en av de første offentlige etatene som ble med på StartOffs program for økt samarbeid mellom oppstartsselskaper og offentlig sektor. På bildet Nav-direktør Hans Christian Holte (foto: Nav).

Skriv ut artikkelen

Gjennom å delta i ordningen StartOff lyktes Nav endelig med å få frem et verktøy for brukertesting de har tro på. Utviklingsselskapet Iterate har utviklet en programvare som automatiserer hele prosessen med å finne og rekruttere relevante brukere og avtale tidspunkt for brukertesting. En pilotversjon er snart klar for bruk.

Nav har uten hell lett etter et verktøy for brukertesting som dekker behovene deres, støtter norsk språk, sikrer personvernet og har trygg datalagring. De vet at andre designere i offentlig sektor har samme problem, skrivere Stat&Styring.

Fordi et slikt verktøy kan ha markedspotensial, var det ikke aktuelt for Nav å utvikle det selv. Dermed ble løsningen å bidra til at et norsk selskap kunne utvikle et verktøy skreddersydd for de offentlige designernes behov. Nav ble en av de første offentlige etatene som ble med på StartOffs program for økt samarbeid mellom oppstartsselskaper og offentlig sektor.

Løsning for brukertester

– Vår visjon var å få bygget et verktøy som vi kunne gå god for på vegne av hele offentlig sektor. Det har vi i aller høyeste grad lykkes med, sier kontorsjef ved Navs designseksjon, Daniel Neegaard, til Stat&Styring.

Etter en utlysning fikk Nav 12-13 løsningsforslag fra oppstartsbedrifter som ønsker å utvikle produktet som Nav etterlyste. Valget falt på utviklingsselskapet Iterate. Med tett oppfølging fra både Nav og StartOff har de utviklet programmet UX Signals som automatiserer hele prosessen med å finne og rekruttere relevante brukere og avtale tidspunkt for brukertesting. Løsningen presentert på StarOffs demodag for en tid tilbake, og en pilotversjon er straks klar for bruk. UX Signals skal etter planen snart skilles ut fra Iterate som et eget selskap.

Neegaard er helt sikker på at den nye løsningen vil bety flere brukertester.

Sosial bærekraft i praksis

Under StartOffs demodag gav kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram uttrykk for at StartOff er blitt et virkemiddel for innovative anskaffelser som virker. – At Nav går foran, etterspør nye løsninger og setter fokus på brukerne, det er et eksempel til etterfølgelse. Det er sosial bærekraft i praksis, sa han.

StartOff kobler oppdragsgivere og startups sammen og følger partene gjennom hele utviklingsprosessen fra idé til utviklet produkt. Ordningen administreres av DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) og utføres i samarbeid med Digitaliseringsdirektoratet og Nasjonalt program for leverandørutvikling.

Bli den første til å kommentere på "Nav satset på StartOff, fikk endelig frem et testverktøy de har tro på"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.