NHO-forening: Regjeringen går ikke langt nok i sine lærlingkrav

Anbud365:NHO-forening: Regjeringen går ikke langt nok i sine lærlingkrav- Elektronæringen har mer enn 5 000 løpende lærekontrakter og bedriftene våre er flinkest i klassen til å ta inn lærlinger og utdanne egne folk. Vi ser hvor viktig det er at det stilles krav. Det er derfor vi sier at vi vil ha lærlingekrav alltid, sier adm.dir. i NHO-landsforeningen Nelfo, Ove Guttormsen.

Skriv ut artikkelen

– Regjeringen går ikke langt nok i å stille krav til lærlinger i offentlige kontrakter, konstaterer adm.dir. Ove Guttormsen i NHO-landsforeningen Nelfo. Det er en sammenheng mellom seriøsitet i arbeidslivet og at bedriftene har lærlinger, fremholder han, og minner om at Nelfo i forbindelse med arbeidet med Norgesmodellen bad om en strengere lærlingeklausul slik at det ble stilt krav om at alle lærefag som deltar i bygg- og anleggskontrakter skal ha et minimum av lærlinger. Nå bør vi gå lengre, ifølge Guttormsen.

Nelfo er en landsforening i NHO og organiserer elektro-, ekom- og heisbedriftene i tillegg til systemintegratorene. Også de er kommet med et høringssvar etter invitasjon fra Kunnskapsdepartementet som arbeider med endringer i forskrift om plikt til å stille krav om bruk av lærlinger i offentlige kontrakter.

En pådriver

I en kommentar til høringssvaret på Nelfos nettsider heter det at foreningen i mange år har vært en pådriver for at det skal stilles krav til at det også er lærlinger på prosjektene når det offentlige kjøper inn tjenester. Dette kravet er nå gjentatt i høringssvaret til Kunnskapsdepartementet. – Slik vi ser det er det en sammenheng mellom seriøsitet i arbeidslivet og at bedriftene har lærlinger, konstaterer adm.dir.

I forbindelse med arbeidet med Norgesmodellen ba Nelfo om en strengere lærlingeklausul slik at det ble stilt krav om at alle lærefag som deltar i bygg- og anleggskontrakter skal ha et minimum av lærlinger. Guttormsen: – Men vi ønsker å gå enda lenger, og det savner vi at regjeringen også ønsker når de nå skal endre forskriften om plikt til å stille krav til bruk av lærlinger i offentlige kontrakter.

Telenor og Statnett også

Nelfo mener også at statlige hel- eller deleide infrastruktureiere, som Telenor og Statnett, må få samme regler om krav om bruk av lærlinger som offentlige innkjøpere.

– Vi får rapporter om at dagens forskrift om plikt til bruk av lærlinger i offentlige kontrakter har et formål som mange statlige infrastruktureiere innen energi og ekom mener de ikke er omfattet av, påpeker Nelfos adm.dir. Vi antar det må være en helt unødvendig avgrensing av virkeområdet. Derfor har vi bedt om at regjeringen bruker tilgjengelige virkemidler for eierstyring slik at disse infrastruktureierne snarest mulig adopterer samme krav om lærlinger når de setter ut entreprise- og driftskontrakter.

Bli den første til å kommentere på "NHO-forening: Regjeringen går ikke langt nok i sine lærlingkrav"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.