Offentlige anskaffelser: Stort og smått 4. august

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 4. augustProfessor Sue Arrowsmith er trolig verdens fremste forsker på offentlige anskaffelser, og er å finne på viktige konferanser verden rundt. Her fra en opptreden i Sør-Afrika, flankert av to av konferansens øvrige notabiliteter. Til høsten kommer hun til Bergen og Kofas fagkonferanse.

Skriv ut artikkelen

De store anskaffelseskonferansene i høst kommer i november – med to ukers mellomrom. Asker har fått innovasjonspris bl.a. for svømmehall-anskaffelse, og norske entreprenører viser seg konkurransedyktige. Telenor har fått borteseier, og svenske vil lovfeste krav om elektroniske fakturaer til det offentlige. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Anskaffelses-stjerne til Kofas fagkonferanse

Kofa har sikret seg den internasjonale anskaffelses-guruen Sue Arrowsmith til sin fagkonferanse i Bergen 9. november. «Nye regler: forenkling eller forvikling?» er tema for konferansen. Påmeldingsfristen til konferansen er 6. oktober, men hvorfor vente?

Anskaffelseskonferansen til Difi

To uker etter at Kofas fagkonferanse er historie, arrangerer Difi sin årlige anskaffelseskonferanse. Datoen er 23. november, og stedet er Oslo. Nærmere info om program og påmelding kommer.

Pris for innovativ anskaffelse av svømmehall

Kommunal- og moderniseringsdepartementet delte ut årets innovasjonspris til Asker kommune, bl.a. fordi de har bygget Norges mest innovative svømmehall – Holmen svømmehall – som ble gjennomført som en innovativ bygganskaffelse.

Purret på forskriftsfestede utslippskrav

I Stortinget ville Heikki Eidsvold Holmås (sv) vite om regjeringen fulgte opp bl.a. Stortingets anmodningsvedtak om å ta med i forskriftene lav-/nullutslippskrav i fergeanbud. Samferdselsministere Ketil Solvik-Olsen svarte at det er flere måter å realisere slike krav, og at han kommer tilbake til anmodningsvedtaket senere.

Telenor slo danskene på bortebane

I konkurranse med TDC har Telenor vunnet en konkurranse i regi av danske SKI – Statens og Kommunernes Indkøbs Service. Avtalen gjelder levering av tele- og datatjenester til en rekke små og store offentlige kunder i Danmark. TDC-konsernet er Danmarks ledende leverandør av telekommunikasjon.

Oversikt over innovative anskaffelser

Nasjonalt program for leverandørutvikling har en oversikt over innovative anskaffelser på sine nettsider – både gjennomførte og pågående. Nyttig lesning!

Gjør rent bord i Nye Veier-konkurransene

– De har vært best på alt, også pris, sier Bjørn Børseth, direktør kontrakt og anskaffelser i Nye Veier, til bygg.no. Det er norske entreprenører han snakker om.

Signerte 15 storkontrakter på én dag

Statsbygg inngikk på en og samme dag kontrakter på vel 1,8 milliarder kroner for Veterinærbygget på Ås. Totalt er det inngått 15 kontrakter i entrepriser på mellom 11 og 655 millioner kroner.

Samler EKG-innkjøp i nord

Med hjelp fra Sykehusinnkjøp er helseforetakene i Nord-Norge for første gang gått sammen om en regional anskaffelse av medisinsk-teknisk utstyr. Forhandleren Scan Med Norge AS skal levere EKG-apparater til samtlige sykehus i regionen.

Private rehabiliteringstjenester i Helse Midt-Norge

Etter en anbudskonkurranse er tjenester innen rehabilitering i Helse Midt-Norge tildelt. I alt 11 private virksomheter i helseregionen har fått fordelt 101 dagplasser og 232 døgnplasser. Fordelingen har skjedd etter nøye vurdering av kvalitet, kostnader, tilgjengelighet og hvor helhetlig tjenestetilbudet er.

Lovkrav om e-fakturaer i Sverige

Regjeringen i Sverige har sendt på høring et lovforslag som innebærer at leverandører fra 2019 bare får sende elektroniske fakturaer til den offentlige sektoren. I dag tar alle statlige myndigheter imot elektroniske fakturaer, tilsvarende for kommune-Sverige er 87%.

Europeisk veiledning for rengjøringstilbud

Arbeidsgivere og arbeidstakere i den europeiske rengjøringssektoren har laget en felles veiledning for utarbeidelse av gode rengjøringstilbud. Budskapet er behov for større fokus på kvalitet, og den gir bl.a. offentlige myndigheter konkrete verktøy til å oppnå den beste verdi i konkurranser om rengjøringstjenester.

Økt København-interesse for grønne innkjøp

De grønne innkjøp har i den seneste tiden fått fornyet politisk oppmerksomhet i København. Byens politiske ledelse har vedtatt en innkjøpspolitikk med CSR-krav, og det meldes nå også om en økt politisk interesse for miljømerker, renere transport og utfasing av mikroplast.

Svensk glede over dialog

Sveriges Kommuner och Landsting har gjennom konkurranse inngått to rammeavtaler om bygging av bolighus i flere etasjer. Konkurransepreget dialog ble benyttet. I forbindelse med anskaffelsen har dialog med potensielle leverandører stått i sentrum. Det hylles nå av så vel bestillere som leverandører.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 4. august"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.