Snuoperasjon om prisendringskrav tok 8 måneder – uheldig, sier DFØ

Anbud365: Vurderer egenerklæring på at det ikke er russisk involvering hos leverandørerLeder av Statens Innkjøpssenter, avdelingsdirektør Kjetil Østgård i DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring, sier til Anbud365 at deres erfaring er at leverandørmarkedet omstilte seg raskt ved innføring av strengere sanksjoner i forbindelse med krigen i Ukraina.

Skriv ut artikkelen

Saken om mulig prisendring som følge av økt arbeidsgiveravgift fra årsskiftet tok dessverre lenger tid enn forventet, noe som er uheldig. Men vi ville gjøre grundig arbeid, og samtidig vente på en avgjørelse i Høyesterett der en liknende sak var til behandling. Slik kommenterer avdelingsdirektør Kjetil Østgård i DFØ (Direktoratet for forvalting og økonomistyring) overfor Anbud365 IKT-Norges kritikk av åtte måneders saksbehandlingstid. Østgård leder Statens innkjøpssenter i DFØ.

IKT-Norge liker svært dårlig at Finansdepartementet og DFØ har snudd i en sak som gjelder mulighetene til å enere priser som følge av økt arbeidsgiveravgift på inntekter over 750.000 fra 1.januar i år. I et oppslag på IKT-Norges nettside fremgår det at organisasjonen i oktober i fjor fikk beskjed fra Finansdepartementet og DFØ om at endringen kunne gi grunnlag for prisendringer.

Åtte måneder

Åtte måneder etter kom imidlertid beskjeden om at prisendringskrav i SSA-kontrakter (Statens standardavtaler) som følge av økt arbeidsgiveravgift, i stedet må avvises. IKT-Norge bada om en utredning fra Advokatfirmaet Berngaard om saken, og konklusjonen der er at anbefalingen fra Finansdepartementet og DFØ ikke står seg.

Avdelingsdirektør Østgård kommenterer ikke sakens realitet overfor Anbud365. Han nøyer seg med å slå fast at henvendelsen som er kommet fra IKT-Norge i sakens anledning er til behandling og at de vil svare på deres henvendelse etter sommerferien. Men når det gjelder bruken av åtte måneder på snuoperasjonen, kommenterer Østgård slik:

Grundig vurdering

– Denne saken tok dessverre lenger tid enn forventet, noe som er uheldig. Det har imidlertid vært nødvendig å gjøre en grundig vurdering av spørsmålet om økningen av arbeidsgiveravgiften gir rett til prisregulering etter Statens standardavtaler, slik at veiledningen vi har publisert står seg rettslig. En lignende sak har også vært behandlet av Høyesterett. Vi ønsket å ha avvente denne for å ha et bredere grunnlag for vår vurdering.

Anbud365s omtale av IKT-Norge og saken om økt arbeidsgiveravgift og mulig prisendring kan du lese her.

På anskaffelser.no finner du DFØs vurdering: «DFØ anbefaler å avvise prisendringskrav i SSA-kontrakter som følge av økt arbeidsgiveravgift»

Bli den første til å kommentere på "Snuoperasjon om prisendringskrav tok 8 måneder – uheldig, sier DFØ"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.