Offentlige anskaffelser: Stort og smått 20. april

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 20. aprilStatens vegvesen godkjenner ikke firmaet KHV AS som underleverandør inntil brudd på lønns- og arbeidsvilkår er brakt i orden. – Flere byggherrer burde ta slike grep, mener adm.dir. i Maskinentreprenørenes forbund, Julie Brodtkorb (foto: Runar Daler, Anleggsmaskinen).

Skriv ut artikkelen

Interessen for etisk handel er rekordstor skal man dømme etter påmeldingens til årets etisk handel-konferanse. BaneNOR er ute med nye Follobane-kontrakter etter konkursen hos en tidligere entreprenør. Statens vegvesen satser på miljøbonus til entreprenører, 170 leverandører var på konferanse om det nye Drammen-sykehuset og nå foreligger en oversikt over alle kjente danske OPS-prosjekter siden 2004. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Rekordpåmelding til etisk handel-konferansen

Til uken går årets etisk handel-konferanse «Lead or let die: sustainability transformed» av stabelen. Det er 260 påmeldte – rekord – og nå er det ikke plass til flere. De som er så heldige å ha fått plass den 26. april, vil få høre fra eksperter fra inn- og utland, toppledere i privat og offentlig sektor.

Vil gi miljøbonus til entreprenører

Nå vil Vegvesenet prøve ut bonusordninger for å få lavere CO2-utslipp fra betong, armeringsstål og asfalt. Bonusordningen åpner for at entreprenøren kan være kreativ og finne de løsningene som er best både for økonomi og klima, sier avdelingsdirektør Bettina Sandvin i Statens vegvesen til vegnett.no.

14 prekvalifiserte til Fornebubanen

Det kom totalt inn 85 søknader fra ulike norske og internasjonale kontorer som ønsker å være med i plan- og designkonkurransen om utforming av seks T-bansestasjoner langs Fornebubanen.  Nå er det klart hvilke 14 kontorer som er blitt invitert til å delta i konkurransen.

170 leverandører ville ha sykehus-info

170 interesserte leverandører møtte på den konferanse med informasjon om leveranser innfor bygg, teknikk, utstyr og IKT til nytt sykehus i Drammen. Sykehuset har et antatt investeringsbudsjett på 9,3 milliarder kroner (prisnivå desember 2017). Helse Sør-Øst RHF og leverandørprogrammet til NHO, KS og Difi sto bak konferansen.

Fire nye kontrakter i Follobanen

Etter hevingen av kontraktene med den italienske totalentreprenøren Condotte kan Bane NOR ved Follobanen nå informere om at fire nye kontrakter i Follobaneprosjektet skal konkurranseutsettes. Dette for å fullføre det resterende anleggsarbeidet ved Oslo sentrum.

Nye innovasjonspartnerskap 2018

Innovasjon Norge lyser nå ut 35 mill til nye Innovasjonspartnerskap i 2018. Det gis økonomisk støtte så vel som veiledning i prosessen med å utvikle og anskaffe helt nye produkter eller tjenester som bidrar til: grønne løsninger, mobilitet og grønn samferdsel,helse/velferd, samfunnssikkerhet eller smartere forvaltning.

Leverandør nr 6000 i StartBANK

Foretaket nummer 6.000 som ble registrert inn i Startbank, er Bærumsfirmaet Skollerud Anlegg AS, skriver bygg.no. StartBANK er et felles leverandørregister som brukes av innkjøpere innenfor bygg og anlegg, forvaltning, forsikring og fast eiendom i Norge.

Kystrutekontrakter klare

Kystruten Bergen-Kirkenes er et viktig transporttilbud for folk langs norskekysten. Havila Holding AS har signert kontrakt om å betjene 4 av totalt 11 ruter fra 2021. Hurtigruten skal operere sju skip, melder Samferdselsdepartementet.

Godkjente ikke underleverandør (I)

Underbetaling av ansatte og vesentlige brudd på regler for helse, miljø og sikkerhet får konsekvenser for underleverandør. Statens vegvesen godkjenner ikke firmaet KHV AS som underleverandør inntil brudd på lønns- og arbeidsvilkår er brakt i orden, skriver vegnett.no.

Godkjente ikke underleverandør (II)

– Flere byggherrer burde ta grep slik Statens vegvesen her gjør, for å sørge for like konkurransevilkår som premierer seriøse aktører, sier adm. dir. Julie Brodtkorb i Maskinentreprenørenes forbund(MEF) til anleggsmaskinen.no.

«Fleksible» anbud opp 76%

I 2017 brukte regionene i Danmark de mer fleksible anskaffelsesprosedyrene i 44 av i alt 309 regionale konkurranser. Det er opp 76% fra 2016. De fleksible prosedyrene er forhandlede prosedyrer.

Reserverte kontrakter og sysselsetting

Prosjektet «Sysselsättning genom offentlig upphandling» i Sverige ser nærmere på hvorledes arbeidsintegrerte, sosiale foretak skal kunne delta i offentlige anbudskonkurranser for å nå mål for sysselsetting. Det er reserverte kontrakter som er tema.

Veiledning mot urimelige skal-krav

Innkjøperne må slutte med å stille urimelige krav til leverandørene. Det mener Svenskt Näringsliv, NHOs søsterorganisasjon i Sverige. Svenskt Näringsliv har laget en veiledning for innkjøperne, der de kaster lys over problemstillingen. Uproporsjonale krav leder til færre tilbud og flere klager, heter det.

Oversikt over danske OPS-prosjekter

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har offentliggjort en oversikt som gjør det mulig å finne alle kjente, danske offentlige-private samarbeid (partnerskap) som er etablert siden 2004.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 20. april"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.