Offentlige anskaffelser: Stort og smått 6. oktober

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 6. oktoberKofa har lagt til rette for en spennende konferanse i Bergen 9. november. Nå haster det med å få meldt seg på. På bildet sekretariatsleder Anneline Vingsgård i Kofa.

Skriv ut artikkelen

Nå haster det for dem som ikke har meldt seg på Kofa-konferansen i november. Det er imidlertid ennå noen tid til å foreslå kandidater til årets to anskaffelsespriser. Et kinesisk selskap vant en anbudskonkurranse i Norge, og Forsvarsmateriell spør industrien først når de skal i gang med en IKT-anskaffelse. I Sverige reagerer næringslivet mot et lovforslag om e-fakturaer. Dette og mye mer til finner du å lese nedenfor.

Snart fullt på Kofa-konferansen

Har du husket å melde deg på Kofas fagkonferansen 2017? Nå er det bare få plasser igjen, så nå haster det. Påmeldingsfristen løper ut i dag, fredag 6. oktober, mens konferansen er 9. november i Bergen. Temaet for årets konferanse er «Nye regler: forenkling eller forvikling?»

Nominér til Anskaffelsesprisen 2017

Prisen, som deles ut på Difis anskaffelseskonferanse, kommer i år i to kategorier: Digitalisering og god styring og bærekraftige anskaffelser. Alle offentlige virksomheter som kommuner, fylkeskommuner, statlige virksomheter, helseforetak kan nomineres, frist 25. oktober.

Erfaringer fra de første BVP-pilotene

Ti piloter er i gang med Best Value Procurement (BVP)-prosjekter for mer enn syv milliarder kroner. På et seminar 15. november legger Difis piloter frem erfaringer fra første runde av BVP-prosjektene for å lage enda bedre prosesser i de kommende prosjektene.

Forsvarsmateriell lar industrien påvirke

Forsvarsmateriell har nylig lyst ut et litt annerledes anbud. Nå ber de industrien om bredere råd for neste generasjon av Forsvarets sikre IKT-plattformer. Forsvarsmateriell ønsker å la industrien, som sitter midt i landskapet, påvirke hvordan Forsvarets anskaffelser bør gjennomføres.

Kineserne kommer

Den kinesiske entreprenøren Sichuan Road & Bridge ligger best an etter anbudsåpning på Beitstadsundbrua på fylkesveg 17 i Nord-Trøndelag, ifølge bygg.no. Tre tilbud kom inn, PNC Norge ligger inne som nummer to, med Skanska på tredjeplass.

Innkjøpsinnspill til regjeringen

Maskinentreprenørenes forbund (MEF) foreslår aktuelle tiltak for regjeringen i kommende fireårsperiode. Blant annet bør kjøp og kvalifikasjoner premiere bedrifter som baserer sin virksomhet på fast ansatte med riktig fagutdanning og kompetanse tilpasset de oppgavene som skal utføres, heter det.

Etterlengtet buss-standard

Felles krav til bussmateriellet kan gi kostnadseffektive og miljøvennlige innkjøp og således bety mer kollektivtrafikk for pengene, sier Jofri Lunde, næringspolitisk sjef i NHO Transport. Norsk standard for busser lanseres 16. oktober. Standarden er en viktig milepæl som NHO Transport har ventet på og bidratt til, heter det.

Info om kjøp for ti milliarder

Kommunene i Follo, skal investere i bygg, varer og tjenester for om lag ti milliarder kroner de nærmeste tre årene. På en konferanse 1. november får leverandører og andre høre om innkjøpene i kommunene Ski og Oppegård – i tillegg til Fredrikstad – i årene fremover.

Fikk høre om milliardplaner i Oslo

Bymiljøetaten i Oslo kommune lyser den nærmeste tiden ut flere store anbud i størrelsesorden 200 millioner kroner og oppover. Rundt 60 entreprenører og andre interesserte møtte opp på Bymiljøetatens leverandørdag for å høre om de store infrastrukturprosjektene som planlegges i Oslo de nærmeste årene, skriver bygg.no.

Møteplass for sykehusanskaffelser

Adm. dir. Kjetil M. Istad i Sykehusinnkjøp fikk ideen om en møteplass på et stort, internasjonalt møte i Paris. – Det er klart vi skal få gjort noe lignende i Norge, med fokus på norske og nordiske leverandører, slik at vi kan åpne opp for dialogen med markedet som jeg opplever at flere har etterlyst, skriver han på sykehusinnkjop.no.

Valgte nest rimeligste tilbud

Norwegian Rock Group (NRG) var laveste, men ble ikke valgt. Statens vegvesen valgte i stedet nest rimeligste tilbud, som var ALTi bygg og anlegg AS. Vegvesenet mente at NRG i det aktuelle prosjektet var for lite robust til å gjennomføre en såpass stor kontrakt som dette på den korte tida som er til rådighet og der fristen er svært viktig å overholde.

Reagerer mot e-faktura-forslag

Svenskt Näringsliv reagerer mot regjeringens forslag til lov om elektroniske fakturaer ved offentlige anskaffelser. Lovforslaget skal gjelde for alle anskaffelser, og det er å gå lengre enn EU-direktivet, heter det. Regjeringen går også lengre enn nødvendig når den krever at leverandørene skal skrive sine fakturaer i et bestemt format.

Anbefalinger om samfunnsansvar

Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst har gitt en rekke anbefalinger til den danske regjeringen om samfunnsansvar i offentlige innkjøp. Blant anbefalingene er det at regjeringen og politikere i regioner og kommuner formulerer klare politiske forventninger til offentlige innkjøp, som fremmer mer effektive, ansvarlige og bærekraftige innkjøp.

Begrenser offentlig konkurranse 

Den danske regjeringen skal sørge for at det offentlige ikke konkurrerer med private aktører på områder, som ikke er kjerneoppgaver for det offentlige. Unntak kan det være når særlige hensyn taler for dette, og konkurransen i disse tilfeller skjer på fair og like vilkår, melder Finansministeriet.

Strategi for mer åpenhet

De skotske myndighetene har lansert en strategi for økt åpenhet knyttet til anskaffelser og kontrakter. En fersk undersøkelse i Skottland viser at 84% av de spurte var enige i at offentlige virksomheter burde informere om de kontraktene de har inngått.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 6. oktober"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.