EU lanserer kompetansepakke for offentlige anskaffelser

Anbud365: EU lanserer kompetansepakke for offentlige anskaffelserThierry Breton er kommisjonær for indre marked, industri, entreprenørskap og små og mellomstore bedrifter i Europa-kommisjonen. Det er hans direktorat som står bak EUs kompetanse-pakke for offentlige anskaffelser.

Skriv ut artikkelen

EU har nå lansert en omfattende kompetansepakke, ProcurCompEU, for de som arbeider med offentlige anskaffelser – både den enkelte medarbeider og organisasjonen som helhet. Pakken – eller verktøyet – markedsføres som en europeisk kompetanseramme for personer som arbeider med offentlige anskaffelser. Ved hjelp av ProcurCompEU kan den enkelte evaluere eget kompetansenivå og – behov. Samtidig kan innkjøpsorganisasjonen identifisere eget modenhetsnivå og se hvilke grep som trengs for å kunne leve opp til virksomhetens samlede strategiske mål.

ProcurCompEU er et verktøy som Europa-kommisjonen har utformet for å fremme profesjonaliseringen av det offentliges anskaffelser. Det omfatter definisjoner av 30 ulike nøkkel-kompetanser, heter det, og utgjør dermed en felles referanseramme for personer som arbeider med offentlige anskaffelser i og utenfor EU. Verktøyets grunnerkjennelse er at offentlige anskaffelser er en strategisk funksjon med sikte på investeringer som gir bærekraftig vekst.

Denne kompetansepakken fra EU er til hjelp for organisasjoner til å bygge opp de team de trenger for å nå sine strategiske investeringsmål og for å oppmuntre til en karriere på anskaffelses-området. Ved hjelp av verktøyet kan enkeltpersoner som arbeider med anskaffelser vurdere egen kompetanse, samtidig som det fremmer utdannelse og profesjonell utvikling. I tillegg er det også til nytte for dem som legger til rette for utdanning til å finne frem egnede program.

Fire hoveddokumenter i pakken

Det er fire hoveddokumenter i ProcurCompEU:

  • En oversikt over verktøyet og dets bruksområde
  • En kompetansematrise som inneholder en beskrivelse av de kunnskaper og ferdigheter som personer som arbeider med offentlige anskaffelser bør ha – avhengig av hvilken rolle de har.
  • Et selvevalueringsverktøy som yrkesaktive og organisasjoner innenfor offentlige anskaffelser kan benytte for å bedømme sitt kompetansenivå og sin organisatoriske modenhet for de ulike kompetansene som identifiseres i kompetansematrisen.
  • En allmenn utdanningsplan som viser hvorledes offentlige forvaltninger kan løfte innkjøpsfolkets kompetanse

Identifisere sin kompetanse

Med andre ord kan verktøyet benyttes av den enkelte for å definere sin kompetanse som grunnlag for egen videreutvikling og karriere. Offentlige organisasjoner kan benytte det til å evaluere og forbedre sin anskaffelsesfunksjon slik at den møter organisasjonens strategiske prioriteringer.

Ved bruk av verktøyet kan de som arbeider med offentlige anskaffelser en mulighet til å bedømme nåværende og fremtidige utfordringer, gjøre gode investeringer og tilby verdifulle tjenester til innbyggerne, fremgår det av Europakommisjonens egen omtale av ProcurCompEU.

Bli den første til å kommentere på "EU lanserer kompetansepakke for offentlige anskaffelser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.