Anbud365-seminar webinar 14.09.2023 (2)

Skriv ut artikkelen

Høstens første i serien av de populære, gratis Anbud365-seminarene/webinarene går av stabelen i morgen kl. 10.00. Denne gangen et webinar, og Simonsen Vogt Wiig-advokatene Christian Bjørtuft Ellingsen og Olav E. Haukeli står for innholdet. Det dreier seg om Perpetuum-saken, og prinsipielle spørsmål om erstatning for positiv kontraktsinteresse ved avlysning. De to vil gi oversikt over problemstillinger som er løst, og de som forblir uavklart. Styrk din kompetanse, meld deg på!

Webinaret foregår i morgen, torsdag 14.september fra kl. 10.00 til 11.30. Påmelding kan du gjøre her (lenke). Lenke til webinaret får du i påmeldingsbekreftelsen. Om du ikke har fått den – sjekk søppelpost eller kontakt eu@svw.no.

Det var i mars i år at Hålogaland lagmannsrett satte punktum i Perpetuum-saken (LH-2021-141669). Saken reiste en rekke prinsipielle spørsmål om erstatning for positiv kontraktsinteresse ved avlysning av anskaffelseskonkurranser, ikke minst om når et slikt økonomisk tap er erstatningsrettslig vernet.

I Høyesteretts dom (HR-2023-206-A) i januar i år ble utgangspunktene for erstatningsrettslig vern fastlagt. Avgjørelsen er blitt kommentert i en rekke sammenhenger, noen mer presise enn andre. Høyesteretts uttalelser om vurderingstemaet gir en ramme for det rettslige spørsmålet, men reiser i seg selv en rekke spørsmål. Perpetuum-saken reiste også flere andre prinsipielle rettslige spørsmål som Høyesterett ikke behandlet, og som forblir uavklart, f.eks. spørsmål rundt ansvarsgrunnlaget og innholdet av saklig grunn-vurderingen ved avlysning.

Advokatene Christian Bjørtuft Ellingsen og Olav E. Haukeli fra Simonsen Vogt Wiig prosederte Perpetuum-saken i lagmannsretten på vegne av oppdragsgiverne. I dette seminaret vil de ta for seg saken og gi en oversikt over problemstillingene som er løst, og de som forblir uavklart.

  • Tidspunkt: 14.september kl. 10.00 – 11.30.
  • Foredragsholdere er partner og advokat Christian Bjørtuft Ellingsen og senioradvokat Olav E. Haukeli, begge Simonsen Vogt Wiig.

Påmelding til webinaret skjer på denne lenken.

Anbud365 legger stor vekt på å belyse og løfte frem aktuelle og kompetansehevende temaer innenfor offentlige anskaffelser i sine spalter. Våre seminarer/webinarer er et viktig bidrag i så måte.

Bli den første til å kommentere på ""

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.