Anbud365: webinar 7.desember

Skriv ut artikkelen

Klokken 10 i morgen starter årets siste Anbud365-webinar, der temaet er den nye miljøbestemmelsen i anskaffelsesregelverket og NOU-en om grønne anskaffelser. I forskriften som trer i kraft 1. januar, dreier det seg om at “klima- og miljøhensyn” som hovedregel skal vektes minimum 30 %. I NOU-en tas det til orde for et helt annet innhold i en fremtidig anskaffelseslov. Få med deg hva partner Wenche Sædal og advokatfullmektig Espen Randen, begge Advokatfirmaet Thommessen, sier om dette!

Webinaret, som er gratis (!), går av stabelen i morgen, torsdag 7. desember kl. 10.00 – 11.00.

Påmelding til webinaret skjer her. Lenke til webinaret sendes ut straks etter påmelding.

I august ble det klart at miljøhensyn skal vektes med 30 % i anskaffelser, og at de nye reglene innføres som ny § 7-9 allerede fra 1. januar 2024. For de som var positive til forskriftsendringene, kan gleden imidlertid være noe kortvarig. Den 10. november overleverte Anskaffelsesutvalget NOU 2023: 26 der det foreslås at miljøbestemmelsen erstattes av en ny bestemmelse – med et helt annet innhold i ny anskaffelseslov – før forskriftsbestemmelsen i hele tatt har trådt i kraft. Hvordan skal innkjøpere og oppdragsgivere navigere i de nye miljøbestemmelsene for offentlige anskaffelser?

På Anbud365-webinaret ser Thommessen-ekspertene nærmere på:

•        Forståelse av den nye miljøbestemmelsen: Den nye miljøbestemmelsen i anskaffelsesregelverket inneholder flere åpne og vage formuleringer som kan skape tolkningstvil. Vi ser nærmere på hvordan bestemmelsen skal forstås – når skal man for eksempel bruke klima- og miljøhensyn som tildelingskriterier, og når kan man stille krav til ytelsen?
•        Den nye miljøbestemmelsen i praksis: Vi snakker om hvordan oppdragsgivere bør innrette anskaffelsene sine i tråd med den nye miljøbestemmelsen, og ser på DFØs utkast til ny veileder om forskriftsbestemmelsen.
•        Anskaffelsesutvalgets synspunkter: Gjennomgang av Anskaffelsesutvalgets syn på forskriftsbestemmelsen som snart trer i kraft, og NOU-ens alternative forslag til regler i den nye anskaffelsesloven som skal bidra til den grønne omstillingen.

Praktiske opplysninger

•        Tidspunkt for webinaret: Torsdag 7. desember kl. 10.00 – 11.00
•        Foredragsholdere er partner Wenche Sædal og advokatfullmektig Espen Randen – begge Advokatfirmaet Thommessen
•        Påmelding til webinaret skjer på denne lenken.
• Sted: Online. Ingen programvare er nødvendig og følgende nettlesere kan brukes til webinaret: Chrome, Firefox og Safari. Ved problemer forsøk pålogging fra 5G på mobil.

Bli den første til å kommentere på ""

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.