Anbud365-måling: Vil ha ratingsystem for leverandører, nøytral instans må stå bak

Anbud365: Anbud365-måling (III) Vil ha ratingsystem for leverandører, en nøytral instans må stå bakDet er viktig å understreke at formålet med Anbud365s undersøkelser er å få en pekepinn på en stemning. Dette er ikke tenkt å være annet enn en uoffisiell, uhøytidelig meningsmåling.

Skriv ut artikkelen

Forslaget om å innføre et ratingsystem for leverandører til det offentlige fenger ikke all verden blant innkjøpere og deres leverandører. Men av de som har svart på Anbud365s spørsmål om systemet, er det et overveldende flertall i begge grupper som synes forslaget er interessant. Og det er bred enighet om at det er en nøytral instans som må stå for et slikt system.

Det var i vårt nyhetsbrev fredag 4. februar vi gjennomførte en undersøkelse om ratingsystemet for leverandører. Den var åpen frem til onsdag 23. februar. Dette var den tredje av liknende undersøkelser vi vil invitere til i månedene som kommer – med ulike aktuelle tema. Det er viktig å understreke at formålet er å få en pekepinn på en stemning. Dette er ikke tenkt å være annet enn en uoffisiell, uhøytidelig meningsmåling.

Utgangspunktet denne gangen er en nordisk ekspertgruppe, som tok til orde for et ratingsystem for leverandører til det offentlige som tar hensyn til tidligere leveranser – kanskje slik man f.eks. har for hoteller. Hensikten er å kunne belønne ikke verifiserbar informasjon/kvalitetsaspekter innenfor regelverkets rammer. For nærmere info, se: https://www.anbud365.no/regelverk/samfunnsokonom-rapport-reduser-usikkerhet-innfor-ratingsystem-for-leverandorer/ under mellomoverskriften «Asymmetrisk informasjon».

Svarene

Temaet er åpenbart ikke blant de mest engasjerende, eller kanskje det rett og slett er vanskelig å ha noen særlig mening om et slikt forslag uten å ha fått mulighet til å sette seg grundigere inn i hva det er og innebærer. Men 28 innkjøpere og sju leverandører våget seg likevel frempå, og slik ble resultatene:

  • Tre av fire innkjøpere mente forslaget var interessant, og av disse mente nær ni av ti at det måtte være en nøytral instans som lager og vedlikeholder systemet tilgjengelig for alle.
  • Også et flertall – om lag 70% – blant leverandørene hadde sympati for forslaget. Alle disse mente at det måtte være en nøytral instans som lager og vedlikeholder systemet tilgjengelig for alle.

Bli den første til å kommentere på "Anbud365-måling: Vil ha ratingsystem for leverandører, nøytral instans må stå bak"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.