Årets Kofa-konferanse: Hva gjør Covid19 med offentlige anskaffelser?

Anbud365: Kofa-konferansen: Covid19 kan fortsatt kreve akutte anskaffelsesgrepI en pandemi-situasjon kan det oppstå forhold knyttet til en anskaffelsesprosess som er i gang. Regelverket ikke er tydelig på dette punktet, men se hen til bestemmelsen om vesentlige endringer, anbefalte partner Totis Kotsonis på dagens Kofa-konferanse.

Skriv ut artikkelen

I tre kvart år nå har covid19-pandemien herjet med oss. Det er blitt mye nytt og annerledes på det praktiske plan. Hva betyr det for offentlige anskaffelser? På Kofa-konferansen om en uke i dag – 19. november – er nettopp dette ett av høydepunktene. Dr. Totis Kotsonis, medlem av EU-kommisjonens ekspertgruppe for offentlige anskaffelser, skal holde foredrag om dette svært aktuelle temaet. Men det er ikke bare Covid19 og Kotsonis Kofa kan lokke med denne gangen …

Kofa går nye veier i disse pandemitider – for første gang inviteres det til en digital utgave av den årlige Kofa-konferansen. Den skal strømmes. Det blir et innholdsrikt program, slik man er vant med på Kofas konferanser. Dette er en flott anledning til å holde seg oppdatert på alt det som skjer innenfor fagfeltet offentlige anskaffelser, heter det i Kofas omtale av programmet. Så meld deg på om du ikke allerede har gjort det!

Til Anbud365 tidligere i høst sa direktør i Klagenemndsekretariatet, Anneline Vingsgård, at ønsket for årets konferanse er å gi tilhørerne inspirasjon fra foredragsholdere som har lang erfaring fra offentlige anskaffelser i sine land, og som vi nok kan lære mye av.

Erfaringer fra Danmark

Nemndsleder Sverre Nyhus innleder konferansen, og i tillegg til dr. Kotsonis er Klagenævnet for Udbud for første gang representer blant foredragsholderne på konferansen. Det er nævnets formann, Nikolaj Aarø-Hansen, som skal gjennomgå de viktigste avgjørelsene for nævnets virksomhet det siste året. Klagenævnet for Udbud har noe videre fullmakter enn Kofa – klageorganet er mer for en domstol å regne. Praksis fra Klagenævnet for Udbud er ofte interessant lesning for oss i Norge i vår tolkning av anskaffelsesregelverket.

Habilitet i offentlige anskaffelser er tema for professor Karl Harald Søvig, Universitetet i Bergen.

Anskaffelser av skytjenester

Mange offentlige virksomheter står for tiden overfor en stor omlegging av sin IT-drift til skytjenester, og det kan oppstå vanskelige anskaffelsesrettslige spørsmål i slike prosesser. KOFA ila i 2019 gebyr for ulovlig direkte anskaffelse av skytjenester, og dette er nok et svært praktisk og aktuelt tema for de fleste offentlige oppdragsgivere. Advokat Anne Buan i SimonsenVogtWiig skal ta for seg anskaffelser av skytjenester.

Ikke minst byr Kofa-konferansen på et foredrag av nemndsmedlem i Kofa, advokat Kristian Jåtog, som gir en gjennomgang av utvalgte Kofa-avgjørelser det siste året.

Bli den første til å kommentere på "Årets Kofa-konferanse: Hva gjør Covid19 med offentlige anskaffelser?"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.